fbpx

Veliki humanitarni konvoj lajkova za stradale u Skopju i Tetovu jučer je krenuo iz Slovenije. Putem su se priključivali kamioni iz Hrvatske i Srbije, te ostalih bivših jugoslavenskih republika. Jutros oko 7 sati prvi kamioni su ušli u Makedoniju i odmah se započelo sa dijeljenjem humanitarnih lajkova.

like11

Lajkovi su u velikom broju sakupljeni na facebooku, twitteru, google plusu i ostalim društvenim mrežama.

Nepregledna kolona šlepera, otprilike stotinjak, nakon kratkog zaustavljanja i pretovara pomoći neposredno nakon ulaska u Makedoniju, u Skopje je stigla jutros oko 8 sati. Brojni volonteri i aktivisti u pratnji konvoja odmah su započeli s dijeljenjem velikih kutija koje sadržavaju 10 000 lajkova.

Završetak akcije predviđa se za danas poslijepodne, do kada bi svi lajkovi trebali biti podijeljeni. Potom se, kako napominju volonteri i aktivisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, sprema još jedna, veća humanitarna akcija za Makedoniju, u kojoj bi trebalo biti prikupljeno čak 10 000 000 000 lajkova!

STA/Hina/Mina/Tanjug/Fena/

konvoj1

KontraPortal 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 5.5%
Ne - 81.7%
Možda - 11%

Ukupno glasova: 109
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU