fbpx

Ni slučajno tražiti bilo što da radi u kući, jer je u vrlo osjetljivom periodu života. Nikako se suprotstavljati njihovom mišljenju ili odlukama, to bi tek bilo pogubno za daljnji razvoj i rast Bića.

klinci

Kod nas se više ne rađaju djeca već neka Bića koje od rođenja prate specijalne tabele ishrane, voda je zabranjena do prve godine života, sofisticirane pelene i kolica, gotova hrana u bočicama k’o za astronaute. Mogu se cijepiti a i ne moraju, ovisno o odluci roditelja Bića. Prije nego prohodaju moraju imati cipelice od najmanje 200 eura, odjeća mora biti brendirana kako bi se Biće od samog početka života osjećalo „in“. Ako nema ime od tri slova neće se uklopit u društvo ( poa, soa, cia). Igračka koja padne na pod trenutno se prokuhava jer prijete ovozemaljske bakterije i čudovišta koja mogu prouzročiti pretjerani rast glave. Obavezno je angažiranje dvije dadilje kako bi roditelji mogli odmarat sve dok Biće ne krene u školu.

Šetnje trgovačkim centrima potiću zdrav razvoj; jure, trče, deru se, zabijaju u ljude dok roditelji piju svoju kavu i pivu. Bića u kolicima uglavnom ili plaču ili spavaju ili jedu na friškom zraku pročišćenom klima uređajima. Rođendani se slave u rođendaonicama, donose se pokloni, to je uvertira za svadbu Bića danas sutra i zato je napušten onaj primitivni način proslave kod kuće. Vrijeme trajanja rođendanskog slavlja je limitirano i „ jeftino“ kako i priliči običaju u Hrvata od stoljeća sedmog.

Kad Biće uđe u pubertet mora ga se pustit na miru, ne žifcirati ga, kucati na vrata sobe u kojoj živi po svojim pravilima kako ne bi nastale traumatske posljedice na psihu. Ni slučajno tražiti bilo što da radi u kući, jer je u vrlo osjetljivom periodu života. Nikako se suprotstavljati njihovom mišljenju ili odlukama, to bi tek bilo pogubno za daljnji razvoj i rast Bića. Ako je učenje u pitanju, ne gnjavit ga opaskama tipa da treba učiti, to ih može izbacit iz pubertetske ravnoteže! Obavezno češće otić u školu i zaprijetit nastavnicima i profesorima da ne maltretiraju njihovo Biće. Po povratku s roditeljskog sastanka nježno ih zagrliti i utješit da će bit sve u redu i da te jedinice koje ima će se već nekako same od sebe ispravit. Strogo vodit računa da ne saznaju kako ih očekujete kad se pred jutro vraćaju doma, to bi jako loše djelovalo na njihovo samopouzdanje i dostojanstvo. Što se odijevanja tiče, važno je da se Biće identificira s vršnjacima što podrazumjeva brendiranu odjeću i obuću, a što je i normalno obzirom da su već rođenjem i tako dobili taj osjećaj.

Ako položi maturu od prve kupit auto po izboru, otvorit im tekući račun i pokloniti neku od kreditnih kartica nek si imaju. Nikad ne postavljat pitanje kad stigne račun. Upišu li se na studij odmah obavijestit fb naciju riječju i slikom. One koji ne žele studirat nježno potapšat i podržat ih. Pričekati 20-30 godina da pronađu posao koji im se sviđa, a u međuvremenu plaćat im stan jer su se osamostalili kako je i normalno, pa neće valjda živjet sa dosadnim starcima. Nikako ih nazivati ili smetat, doći će kad potroše lovu.

Izvor: KontraPortal

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU