fbpx

7sanja123

Sanja Ivanović je bez imalo sumnje žrtva političkog pritiska u režiji, ministra prosvjete i kulture i direktora Gimnazije. Ona nije član ni jedne političke stranke, a oteli su joj posao da bi na njeno mjesto zaposlili svoje pulene, kadrove vladajućih stranaka i nema "zaleđe", kakvo imaju oni kojima je poklonjeno, od nje oteto, radno mjesto

Autor: impulsportal.net

Profesorica fizičkog vaspitanja, Sanja Ivanović iz Gradiške, očekuje da Sud kaže konačnu riječ u višegodišnjem procesu koji se vodi zbog nepravde koja joj je učinjena kada nezakonito ostala bez posla u gradiškoj Gimnaziji u kojoj je bila zaposlena od 2010. godine.

Pred osnovinim sudom u Gradišci je 26.  aprila, ove godine održana završna riječ u predmetu po tužbi profesorice Ivanović protiv "Gimnazije" Gradiška.  U toku postupka održana je više ročišta tokom kojih je saslušano više svjedoka, među kojima i sudski vještaci medicinske i finasijske struke i izneseno mnoštvo argumenata koji nepobitno potvrđuju da je Sanja Ivanović nezakonito proglašena tehnološkim viškom, dobila otkaz. Zbog otkaza i pritiska koji je doživjela u Gimnaziji njeno zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno.

Profesorica Ivanović i njen pravni tim, zbog navedenog očekuju da će tužbeni zahtjev upotpunosti biti usvojen, što će između ostalog značiti povratak na radno mjesto, te odštetu za izgubljene prihode, kao i odštetu za narušeno zdravstveno stanje.

Sanja Ivanović je bez imalo sumnje žrtva političkog pritiska u režiji, ministra prosvjete i kulture i direktora Gimnazije

Ona nije član ni jedne političke stranke, a oteli su joj posao da bi na njeno mjesto zaposlili svoje pulene, kadrove vladajućih stranaka i nema "zaleđe", kakvo imaju oni  kojima je poklonjeno, od nje oteto, radno mjesto.

Našla se na putu nastojanjima dva grobara prosvjete i kulture u Republici Srpskoj, Antona Kasipovića i Dane Maleševića, da preko svojih političkih pijuna na poziciji direktora, zaposle svoje favorite.

I bivši direktor Gimnazije Pero Bursać koji je Sanji oteo časove da bi ih poklonio izvjesnom Zoranu Arbutini iz Banjaluke, i još uvijek aktuelna direktorica Vesna Krunić, koja joj je otela preostale časove da bi ih poklonila Marku Zecu zaposlenom u Banjaluci, samo su puki izvršioci bezakonja bez ikakvog digniteta. To ih nikako ne opravdava – naprotiv, ispunjavanje nezakonitih želja "onih odozgo", je saučesništvo u kriminalu. Osobe sa tim nivoom obrazovanja i na funkcijama koje obavljaju, bi bar toliko trebale znati. Nema sumnje da su znali – ali kratkovidna borba za fotelju po svaku cijenu i poltronstvo prema nadređenim vode pred nemilosrdno lice pravde. To što u ovom društvu trenutno ništa ne funkcioniše i što umjesto zakona vlada "pravo" partijske (tačnije:sektaške) poslušnosti, slaba im je utjeha. Pravda jeste spora, ali je naizbježna. I zna biti bolna.

Istini za volju, za razliku od aktuelne direktorice, njen prethodnik Bursać je javno priznao da su u Sanjinom slučaju pod političkim pritiskom počinjene nezakonite radnje, a to je potvrdio i u svom svjedočenju u ovom procesu.

Mnoštvo iznesenih činjnica u korist Sanje Ivanović i više nego blijed odgovor zastupnika tužene, bez sumnje u objektivan pristup sudije, značiće sigurnu pravnu pobjedu Sanje Ivanović u ovom slučaju. I ona i njeni zastupnici su u to uvjereni. Sve drugo, bio bi trijumf nepravde i nasilje nad pravdom.

Konačno rješenje Osnovni sud u Gradišci, donijeće 08.06. ove godine.

O slučaju profesorice Ivanović, pisali smo i ranije.

Sanja Ivanović, za razliku od onih koji se sada favorizuju, nije "studirala subotom". Nakon redovnih studija, diplomirala je na fakultetu za Fizičku kulturu i sport Univerziteta u Banjaluci. U Gimnaziju Gradiška je zaposlena 2010. godine u skladu sa zakonom i na osnovu raspisang Konkursa. Zaposlena ja na neodređeno vrijeme sa punom radnom normom.

Nije član ni jedne političke partije, pa nije bliska ni onim na vlasti. U poslu je vođena isključivo profesionalnim normama, zbog čega je posebno omiljena među učenicima. Sve su to izgleda, razlozi zbog kojih nije "omiljena" ni kod bivšeg direktora Pere Bursaća ni kod Aktuelne direktorice Vesne Krunić. I ne samo kod njih. Svoje miljenike u gradiškoj Gimnaziji imali su i još uvijek imaju bivši ministar prosvjete Anton Kasipović i aktuelni Dane Malešević.

Politički miljenici su ti koji su favorizovani na štetu profesorice koja nije imala političko zaleđe. Dok su njoj oduzimani časovi, pod izgovorom da se smanjuje broj učenika, njenim "podobnim" kolegama su dodjeljivani. Da bi apsurd bio veći prednost u dodjeli časova je davana i kolegama koji su "dovođeni" iz Banjaluke, u odnosu na nju koja je rođena i živi u Gradišci.

Šta je sve "pod dirigentskom palicom", ministra Maleševića u školskom sistemu Republike Srpske moguće, najbolje govori primjer takozvane "rotacije" radnim mjestima koju je on lično odobrio.

Tom rotacijom, koju zakon o srednjim školama RS ne poznaje, je omogućena zamjena radnim mjestima profesora koji radi u Banjaluci, sa profesorom koji radi u Gmnaziji Gradiška i to obrazloženo navodnim smanjenjem troškova prevoza. Profesoru koji je "zarotiran" iz Banjaluke su dodijeljeni časovi fizičkog vaspitanja u Gimnaziji Gradiška. On po, nekim, u najmanju ruku čudnim kriterijumima, ima prednost nad profesoricom koja u ovoj školi godinama radi. Da bi apsurd bio veći, nedugo potom, Sanji koja živi u Gradišci je nuđeno da putuje i radi u Novom Gradu, Prijedoru ili Prnjavoru. Na smanjenje troškova prevoza, naprasno se zaboravilo. Zbog ove "rotacije" Sanja je 06.09.2016. Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnijela krivičnu prijavu protiv Maleševića i Krunićke.

O nevoljama kroz koje je ni kriva ni dužna prošla Sanja Ivanović dok se borila da sačuva posao koji joj je na kraju otet detaljnije u tekstu koji je 30.oktobra 2015. objavio portal „Impuls“:  Miljan Kovač: Džoker Malešević u rukavu Vesne Krunić 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU