fbpx

2

Kafane su više od mjesec dana pod ključem. Nema „gušteranja“ u baštama ugostiteljskih objekata i ispijanja „produžene“ sa šlagom ili kratkog espresa. Alternativa u kafi „za ponijeti“, sve dok se s prodajnih mjesta nisu oglasili da im je „inspekcija zabranila daljnju prodaju“.

Piše: Mišo Vidović

Alternativa broj dva: benzinske pumpe. Jedna konvertibilna marka u automat i na obližnjoj klupi gatate i bacate grah, kada će konačno biti otvorene vaše omiljene kafane. Dotad slušate o mjerama koje bi se provodile ukoliko se s kafana skinu katanci. Kažu, i dalje socijalna distanca, ali s kafom niste bili sami ni u doba korone.

Mi koji se držimo kafe nekako smo se snašli u doba korone, ali šta se događalo s grupom građana kojima je crni napitak „uvertira“ za nešto konkretnije. Zasad obećanje da će se prvo „ufatiti kafane čim ovo prođe“. Oni tvrde da će dostojanstveno i u skladu s važećim kafanskim pravilima popiti koju za „ispraćaj korone da se više nikada ne pojavi“. Ne kriju nezadovoljstvo alternativnim rješenjima, dok su bili u statusu kafanskog mirovanja. Jednoglasni su da se alternativa u sjedenju kod kuće, na balkonu ili u dvorištu, iako je bilo rakije, piva i meze, nije se pokazala kao sto posto efikasna. Dodatni problem, kažu, nisi imao s kim progovoriti: Ni o fudbalu, a kamoli o politici. S prvim komšijom nije se isplatilo: vrijeme u doba korone, između ostalog, posvećeno je i nabavci povećih količina toalet papira!!!

13

Vala ću i ja, čim prođe ovaj belaj, „zapucati“ pravo kafanu. Iako sam alkoholu rekao istorijsko NE, odoh do „Alibabe-Dajaka“. Javiće se i Aco „hajmo do Alibabe“, a tamo nas čekaju Minja i ostala raja. Naravno, i Kićo, uz tradicionalno „gdje si treneru“, neumorni momak za sve u ovom ugostiteljskom objektu. Pouzdano znam i tvrdim - neće mu biti teško da mi „posloži“ fildžan i džezvu, naravno, uz rahatlokum na jedan od ona dva stola uz Vrbas. I dok me bude opijao čarobni crni napitak, a Kićo me podsjeća da „kao svaki ozbiljan trener već sada treba da pripremi čamac i dajakaša za ovogodišnju trku“, željno ću isčekivati da začujem zvuk „štice“ dajaka, kako udara u vrbasko dno... Opet su vrbaslije na vodi....

90880749 10222032180056186 5284365106291933184 o

91069788 10217758400285906 7433939028975550464 o

Fotografije: Mišo Vidović i FB-stranica Dajak-klub

Autor: Impuls

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU