fbpx

tvornica tesla

 Foto: Tesla

Nacionalni odbor za radne odnose tvrdi da je Elon Musk zaprijetio radnicima i jednog otpustio na račun sindikalnog organiziranja
 
Elon Musk, generalni direktor kompanije Tesla napisao je na Twitteru 2018. godine sljedeće: „Ništa ne sprečava radni tim Tesle u našoj automobilskoj tvornici da glasa za osnivanje sindikata. Ako tako požele, mogli bi to napraviti već sutra. No zašto uzalud plaćati sindikalne članarine i odreći se dioničkih opcija?“ Ovaj tweet potaknuo je Nacionalni odbor za radne odnose (National Labor Relations Board, NLRB) da pokrene istragu o praksama razbijanja sindikata u toj kompaniji.
 
Tri godine kasnije, Odbor je došao do zaključka da Musk navedenim tweetom nije prekršio samo federalni zakon o radu, već i da je nelegalno otpustio zaposlenika Richarda Ortiza koji se bavio zaštićenom sindikalnom aktivnošću. Ortiz je bio pripadnik kampanje „Pravedna budućnost u Tesli“ („Fair Future at Tesla“), kontinuiranoj kampanji UAW-a, usmjerenoj prema sindikalnom organiziranju radnika i radnica u kompaniji koja proizvodi električne automobile.
 
NLRB je u svojoj odluci konstatirao da je Muskov tweet prešao granicu tipične izjave kojom kompanija iznosi svoj stav da ne želi da joj se radništvo sindikalizira, te da je doživljen kao prijeteći. Ovo je zaoštreno činjenicom da Tesla tretira objave Elona Muska, koji je osnovao tu kompaniju, kao svoja službena priopćenja. Ilegalno je prijetiti da ćete uskratiti radnicima plaću ili beneficije otkrijete li da se pokušavaju sindikalno organizirati.
 
NLRB je u svojoj odluci naložio Tesli da ponudi Ortizu natrag njegovo radno mjesto i nadoknadi mu izgubljenu zaradu, beneficije i bilo kakve nepovoljne porezne posljedice koje su rezultat njegova otpuštanja. Tesla je također dužna revidirati ugovore o povjerljivosti na čije potpisivanje tjera zaposlenice_ke i ukloniti odjeljak koji zabranjuje radnicima razgovor s medijima bez eksplicitnog pismenog dopuštenja kompanije. Nacionalni zakon o radu „štiti zaposlenike_ce kada u medijima progovaraju o radnim uvjetima, radnim sporovima i drugim odredbama i uvjetima zapošljavanja“, napomenuli su iz NLRB-a.
 
NLRB također zahtijeva od Tesle da širom zemlje postave obavijesti i održe sastanke u svojoj glavnoj američkoj tvornici automobila u Freemontu, kako bi informirali radnike_ce o njihovim zaštićenim pravima. Na ovim će sastancima Musk ili „predstavnik NLRB-a“ u prisutnosti Muska morati čitati priopćenje radnicima_ama, zaštitarima_kama, rukovoditeljima_kama i nadzornicima_cama.
 
NLRB-ova odluka uvelike je usklađena sa sličnom odlukom protiv Tesle, koju je donio administrativni sudac u rujnu 2019. godine. Tesla je odlučila boriti se protiv odluke administrativnog suca i pogurati je na odlučivanje pred puni sastav NLRB-a.
 
„Ovo je ogromna pobjeda za radnice i radnike koji su imali hrabrosti usprotiviti se i organizirati u sistemu koji trenutno u velikoj mjeri ide u prilog zapošljavatelja poput Tesle koji ne prezaju od kršenja zakona“, izjavila je potpredsjednica Sindikata ujedinjenih automobilskih radnika (United Auto Workers, UAW), Cindy Estrada „Iako slavimo pravdu sadržanu u današnjoj presudi, ona naglašava supstancijalne mane američkog Zakona o radu. Ovdje imamo primjer kompanije koja je očito prekršila zakon, a ipak mora proći tri godine prije negoli radnice i radnici pogođeni time dobiju ikakvu pravdu.“
 
Izvor: UCOMM Blog, Kris LaGrange
Prevod: Martin Beroš, Slobodni filozofski

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU