fbpx

Mnogi se žale na nizak procenat žena u političkom životu, naročito ako je riječ o značajnim funkcijama i pozicijama koje sa sobom nose moć. Magazin Elle UK je pronašao vrlo slikovit način da istakne ovaj problem kroz spot u okviru svoje #MoreWomen kampanje.

naslovna1

Klip koji je već na putu da postane viralan, pokazuje fotografije na kojima su ljudi od odluka, kao i poznate ličnosti, prije i poslije Fotošop akcije u kojoj su muškarci uklonjeni sa snimka. Slike, kako to obično biva, govore više od hiljadu riječi na temu koliko su žene u ovim krugovima zapravo usamljene i koliko ih je malo na uticajnim pozicijama u politici i medijima.

“Pametne, uspješne žene prečesto se portretišu kao jedna u milion: kao neustrašivi pojedinci koji se žestoko bore za svoj uspjeh”, istaklo je uredništvo britanskog ogranka magazina Elle u izjavi povodom kampanje sa internet oznakom #MoreWoman.

“Uspjeh jedne žene čini svaku ženu jačom”, samo je jedan od brojnih pohvalnih komentara koji su širom mreža stizali na adresu ovog modnog magazina. Pored objavljivanja klipa, uredništvo je pozvalo čitaoce da putem mreža podjele svoje fotografije sa uspješnim ženama iz različitih sfera društva.

Ujedinjene nacije

Screenshot 2015 10 13 at 1.25 .52 PM

A UN bez muškaraca?

Screenshot 2015 10 13 at 1.27 .28 PM

Značajne političke ličnosti

Screenshot 2015 10 13 at 1.31 .16 PM

Značajne političke ličnosti koje nisu muškarci

Screenshot 2015 10 13 at 1.32 .28 PM

Trenutak u kom se donose važne odluke za politički život Amerike

Screenshot 2015 10 13 at 1.36 .11 PM

A kako to izgleda ako se muškarci uklone sa slike

hilari sama

Britanski Parlament

parlament pre

Britanski Parlament bez muškaraca

parlament posle

https://www.youtube.com/watch?v=GEKo22ryWxM

nedeljnik.rs

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU