fbpx

IMG 1430829972

Nekada davno, pre 75 miliona godina, na čelu Galaktičke federacije, koja je bila organizacija od 76 planeta, nalazio se moćni vadar Zenu (Xenu). Planete su imale problem prenaseljenosti, a Zenu je pronašao drakonsko rešenje. Okupio je „višak“ svojih podanika, zamrzao ih je, i kao takve strpao u svemirske brodove, a onda ih poslao na Teegeeack (planetu Zemlju).

Izbacio ih je pored vulkana, a onda ih je uništio serijom nuklearnih eksplozija. Njihove duše, Tetani (thetans) su poletele u nebo, međutim, zli Zenu je bio spreman. Uređajem za hvatanje Tetana, pokupio ih je i prebacio u .... BIOSKOP! Tamo su danima gledali 3D projekcije čime su im „učitane“ kojekakve gluposti, kao što su Hrišćanstvo, Judeizam, Islam i još štošta. Jadni Tetani su bili totalno zbunjeni i sluđeni.
Članovi galaktičke federacije su se pobunili protiv zlog vladara, pa su ga posle šest godina najzad uhvatili i ostavili na neimenovanoj planeti na kojoj je samo neplodna pustinja... Zenu još uvek živi tamo.

Što se tiče Tetana, oni su, kao bestelesne duše, prisutni od onda na Zemlji i obitavaju u svima nama – pri začeću ulaze u ljudsko telo.

Kako bi ljudska rasa spoznala svoje mogućnosti i shvatila da je zapravo mnogo naprednija nego što misli, mora se osloboditi tih tetana. Neophodno je da se čovek očisti od stečenih navika i lažnih predrasuda koje blokiraju um, a koje su nametnute po rođenju od strane tih istih tetana.

Ovaj scenario bi bio užasno glup, naivan i nemaštovit, da u njega ne veruje 15 miliona ljudi. WTF? Da, to sam i ja rekla. Ali, ljudska glupost ne poznaje granice!

1911. godine rodio se Lafajet Ronald Habard, učesnik Drugog svetskog rata, američki obaveštajni oficir, pisac naučne fantastike, i ono što je najznačajnije za nas u ovom tenutku – osnivač Sajentološke crkve. Da, verovali ili ne ali Sajentološku crkvu je osnovao autor naučno fantastičnih romana, i to kako neki tvrde pod pokroviteljstvom američke obaveštajne službe (CIA). U ratu je bio ranjen a čak je i dva puta proglašavan mrtvim. Izlečio se, prema sopstvenom priznanju, primenjujući načela dijanetike, koja predstavlja nauku o duhovnom zdravlju.

Dijanetika – moderna nauka o mentalnom zdravlju je najčuvenije delo Lafajeta Habarda. Pomama za tom knjigom je bila tolika da je Habard rešio da po čitavoj Americi krene kako bi osnivao i propagirao takozvanu dijanetičku organizaciju. Iz te organizacije nastala je sajentologija a 1954. godine Habard osniva Sajentološku crkvu.

Da skratim malo: u ljudskom umu se nalazi gomila loših stvari, za šta su krivi gore-pomenuti tetani. Zbog toga se ljudi ponašaju iracionalno i destruktivno. Međutim, svako se toga može osloboditi i postati „čist“. Kako? Tako što će pristupiti sajentolozima, jer samo oni imaju znanje i mogućnost da vas „očiste“. Cena je prava sitnica.

Sam Habard je rekao: “Ako čovek stvarno želi da zaradi milion dolara, najbolji način za to je da osnuje svoju religiju. Naš cilj nije da budemo dobra dečica. Naš cilj je povećavati moć i slobodu naše firme. Sajentologija daje punu slobodu, ali mora biti i nosilac totalne vlasti i autoriteta, radi postizanja totalne discipline, inače neće opstati”.

Cena početnog kursa je 2.000 dolara, a kompletnog čak 350.000. Dok su kod drugih verskih organizacija, uz donatorsku pomoć, izvor prihoda dobrovoljni prilozi, sajentologija posluje po zakonu ponude i potražnje i svoje uslužne delatnosti naplaćuje.

Danas Sajentološka crkva prema nekim podacima ima oko 15 miliona vernika širom sveta. Dok je u nekim zemljama poput SAD svrstana u religije, u Engleskoj, ona ima status korporacije, Francuska je odbila da je registruje kao versku zajednicu a u Nemačkoj im je, zbog dokazanih finansijskih malverzacija, zabranjeno da imaju bankovne račune. Kod nas nije (još) toliko rasprostranjena.

Nemački stručnjaci za pitanja sekti ističu da su sajentolozi organizacija koja je stvorena radi sticanja novca i moći. Osoba koja jednom uđe u njene redove ima zadatak da se podvrgne hijerarhiji, a vođe imaju pravo da raspolažu psihom i imovinom članova. Sajentologiju, koju još nazivaju i „Kalifornijska crkva“, u svetu ne smatraju za versku već za profitabilnu organizaciju. Poznato je da su u Americi, Kanadi i Italiji osuđeni brojni pripadnici sajentoloske crkve zbog poreskih pronevera, kriminalnih radnji i uzimanja novca. Postoji podatak FBI, iz 1977. godine o dokumentaciji koja dokazuje da sajentolozi imaju razvijenu špijunsku mreža koja kontroliše rad članova.

Uprkos ovakvim saznanjima njihov uticaj jača širom sveta. Ilustrativan je primer kada je Nemačka vlada zabranila njihov rad proglašavajući ih sektom.Usledila je burna reakcija Amerike.Tadašnji državni sekretar Medlin Olbrajt je oštro reagovala kod kancelara Helmuta Kola zbog ugrožavanja ljudskih prava.

“Sajentološki kursevi pripadnicima sekte omogućavaju da dostignu osam tajnih nivoa duhovnog razvoja. Tvrde pritom da je onaj ko dostigne osmi nivo, u stanju da izlazi iz sopstvenog tela, da pomera planete, da utiče na erupciji vulkana i izaziva katastrofe. Drugim rečima: da radi sve što poželi”, tvrdi prof. Aleksandar Leonidovič Dvorkin, vodeći ekspert za probleme ekspanzije novih religioznih pokreta, potpredsednik Međunarodnog instituta za sekte, i profesor “Crkvene istorije“ na ruskom Pravoslavnom univerzitetu. Prema njegovim rečima do 1993. godine sajentolozi ni u SAD nisu imali status religiozne organizacije. “I povodom toga su se sudili sa državom. Međutim, te godine, sajentolozi su napravili tajni sporazum sa američkom poreskom službom, po kojem su oslobođeni plaćanja poreza na celokupnu delatnost. Taj sporazum im je obezbedio status posebne privilegovane religije”, rekao je Dvorkin. “Tajna je po svemu sudeći u tome što su sajentolozi istovremeno zaključili neki još tajniji sporazum sa CIA. Interes CIA su naravno važne informacije koje sajentolozi mogu da im prikupe i obezbede u zemljama u kojima deluju. Ja ih pre svega smatram posebnom specijalnom, speficičnom, obaveštajnom službom. Zbog ovoga je, na primer, u Bavarskoj zabranjeno da se sajentolozi primaju u državnu službu. Ko god počinje da radi mora da potpiše izjavu da ne pripada sajentolozima. Koliko ja znam sajentolozi Američkoj obaveštajnoj službi dostavljaju deo saznanja do kojih dolaze njihovi “pastori“ i aktivisti. Upravo zato Stejt dipartment i lobira interese sajentologije u drugim zemljama. Pretpostavljam i u Srbiji”, tvrdi Dvorkin.

Sajentolozi bogosluženja imaju svake nedelje. Imaju obrede, krštenja, venčanja i pogrebe. Propoved se sastoji obično od snimljenih predavanja Ronalda Habarda. Prema njemu, osnova života je opstanak. Sajentologija omogućuje sredstva za to. Brisanje se odvija kroz sedam stupnjeva uz pomoć auditora koji u svojoj ruci drži E-metar (neka vrsta detektora laži). Posle ovih stupenjva, dobija se koeficijant inteligencije 135 IQ. Platiš, pa budeš spreman za Mensu. Dalje sledi još osam stupnjeva čime se stiče besmrtni duh koji može da doživi reinkarnaciju. Nominalni zadatak članova organizacije je „svetom širiti sajentološku etiku“ i „čuvati napredne nivoe sajentologije“ tako da se oni pritom crkvi zaklinju na vernost religiji, na milijardu godina što sugeriše da će se, kad se reinkarniraju, ponovo vratiti da služe Crkvi.

Napomena: Tom Kruz je na sedmom stepenu. Dakle, još malo, pa će i moji praunučići gledati „Nemoguću misiju“ (80-i nastavak).

“Si org” je osnovan 1966. godine, kada je osnivač Sajentološke crkve L. Ron Habard odlučio da se sa svojim sledbenicima otisne na more da bi nastavio istraživanja o “višim nivoima spiritualne svesnosti”. Kupio je nekoliko malih brodova i navodno krenuo u potragu za zlatom koje je sakrio u prethodnom životu. Crkva je 1975. godine prodala brodove s kojih je operisala i preselila se u „zemaljske“ baze širom sveta, a godinu dana nakon Habardove smrti 1986. godine kupljen je brod „Freewinds“ na kojem su se okupljali elitni krugovi religije i prenosila se učenja.

Trenutno sedište Sea Orga, nalazi se na imanju Gold Base u Kaliforniji, blizu grada San Jakinto, na izolovanom području okruženom brdima.
Mere sigurnosti na imanju vrlo su jake, a uključuju senzore pokreta, bodljikavu žicu i zakamuflirani bunker iz kog se prostire pogled na čitav posed. Organizacijska struktura kombinacija je vojnog i korporativnog ustrojstva, članovi žive u vojničkim uslovima i rangirani su unutar organizacije.

Zaposlenima, kojih čak 6.000 ne rade za organizaciju već za Crkvu, zabranjeno je da imaju decu, plaćeni su 50 dolara nedeljno, a i za najmanju grešku mogu biti kažnjeni, poput bacanja u „Rupu“, kako su nazvane dve prikolice predviđene za grupna priznanja koja mogu da se odvijaju do dugo u noć.

Među onima koji su progovorili o načinu funkcionisanja Sea Orga našao se i reditelj Pol Hegis koji je javnost obavestio o brutalnom režimu koji se odvija iza vrata Gold Basea. Za New Yorker je ispričao da se religiji na večnost zaklinju deca, a da je način ophođenja prema njima „robovlasnički“. Članovima je zabranjeno da napuste bazu, a ako to učine potražiće ih specijalni tim koji će ih pomoću psihološkog pritiska ili fizičke sile naterati da se vrate. Takođe, ako pokušaju da odu dobiće takozvani „freeloader tab“, odnosno račun za sve što im je pruženo za vreme boravka tamo, a pritom su često u pitanju šestocifreni iznosi.

Sea Org je pod istragom FBI-ja zbog trgovine ljudima, a kao uspešna tužba protiv njih ističe se ona iz 2009. godine kad ih je bivši član tužio navodeći da je bio zaključavan u strukturu u obliku broda na imanju i do 18 sati na dan bez hrane. Presuđeno je u njegovu korist i organizacija je morala da mu isplati dva i po miliona dolara.

A da li se isplati imati religiju, može se videti na slikama sajentološkog centra na Floridi, koji je koštao oko 90 miliona dolara. Impozantna građevina sa 890 soba i opremom u stilu NASE... Pa nego šta! Ako hoćete da izbacite dušu mrtvog vanzemaljca iz svoje glave, a pri tome sve to platite do 400.000 dolara, pa red je da se to radi adekvatnom opremom, zar ne?

Izvor: Separe

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU