fbpx

Donosimo vam krasan pisani komad mizoginije, rasizma i homofobije, obogaćen eugenikom i pseudopsihologijom, čije prve stranice ovih dana žare i nasmijavaju korisnice, a bome i korisnike društvenih mreža.

8slider Bez naslova

ANA BENAČIĆ

Donosimo vam krasan pisani komad mizoginije, rasizma i homofobije, obogaćen eugenikom i pseudopsihologijom, čije prve stranice ovih dana žare i nasmijavaju korisnice, a bome i korisnike društvenih mreža. Pseudoznanstveni ilustrirani čušpajz R. Gerlinga "Djevojke koje ne treba ženiti - Opomene i savjeti" hrabro progovara protiv braka, makar gledano kroz (samo današnje?) ženske oči. Kome bi, naime, palo na pamet pripustiti u kuću ženika, koji ga je spreman uzeti ozbiljno - tada ili danas? Ovaj urnebesni komad objavljujemo da bismo vam pokazali da je smiješan i nakon tih prvih stranica s naslovom, uz napomenu da se iskreno nadamo da ga nitko neće uzeti ozbiljno. Čak ni Vigilare, gdje se pomalo brije na monarhiju.

Gospodin Gerling, naime, otkriva odgovore na pitanja koje si razuman čovjek neće postavljati, primjerice, imaju li glupe žene poseban oblik glave. Lezbijke, odnosno tribade, kao i homoseksualci, su i više od abnomalnosti, tvrdi on, a kćeri jedinice su dno dna za ženidbu. Znate li da je najbolje oženiti djevojku čiji roditelji imaju toliko godina da, kada se podijele s njenim, daju broj 7?

Ovaj mjerač lubanja tvrdi da zna razlikovati nenasitime od običnih prostitutki, a daje i naputak kako raspoznati rođenu kurvu. Postoje spoljni znaci za to, kaže autor, dodajući da kurva "može biti dražestna i privlačna, ali baš ispod mirisnog lišća krije se guja, i neka svaki čovjek slavi onaj sat kad je dobio korpu od ovakve žene".

Cilj autorova napora je da "provlađuje zdravlje u srednjoj Evropi" i "da je u naroda jezgra zdrava". Dok je knjižica došla do ovih prostora i postala razumljiva na naših nekoliko jezika - izdana je u Beogradu 1923. godine - prodana je već u 200.000 primjeraka u raznim zemljama svijeta, makar tako tvrdi izdavač Roman Hernič. 

Kada čovjek pročita ove morbidne besmislice, upita se čemu disklejmer da ovo ne treba shvaćati ozbiljno? Smiješno je, sve dok se ne sjetimo kako se 1966. veliki Gamal Abdel Nasser smijao prepričavajući kako mu je Muslimansko bratstvo 1953. godine predložilo da hidžab za žene postane obvezan u Egiptu.

https://www.youtube.com/watch?v=TX4RK8bj2W0 

Živimo u čudnim vremenima regresije na svim bojišnicama, kada procijepljenost stanovništva pada na riskantne grane, upravo zato što su ljudi spremni povjerovati u štošta, a prije svega u pseudoznanost i poluinformacije uzgojene na trunčici istine i kiši paranoje.

Isto tako, ne može se reći da baš nema onih koji su povjerovali da Božo Petrov nema ideologiju, da je Andrej Plenković vjerodostojan, Davor Bernardić lijevo, Bruna Esih ima program ili da je Milan Bandić, eto, makar antifašist.

Zašto onda ne bi bilo onih koji vjeruju da su riđokose žene većinom reumatične, ali im je prednost to da rijetko dospijevaju u ludnicu?

Djevojke Koje Ne Treba Ženiti

Lupiga.Com

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU