fbpx

Vizija orbanovske Evrope se ostvaruje?

orban

Talas izbeglica koje stižu u Evropu sa Bliskog istoka i iz Afrike mogao bi da bude deo levičarske zavere, da se “stari kontinent” napuni glasačima koji su skloni levici, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

“Nisam dovoljno hrabar da sa sigurnošću o ovome govorim javno, ali ne mogu da se otmem utisku da iza svega stoji jedan master plan”, rekao je Orban u intervjuu švajcarskom časopisu “Veltvohe”. On se pozvao na eseje “evropskih levičara i radikalnih američkih demokrata”, koja predviđaju rađanje evropske super-države, na štetu tradicionalnih nacionalnih država. “Izbeglička kriza predstavlja priliku. Sve indikacije i dosadašnje iskustvo ukazuju na to da će ogromna većina tih izbeglica glasati za levicu kad postanu građani Unije, tako da ovo predstavlja uvoz budućih glasača levice u Evropu”, istakao je Orban.

Na pitanje novinara zašto su konzervativci poput Angele Merkel prihvatili izbeglice dobrodošlicom, Orban je rekao: “Mnogi od nas se to isto pitamo. Nemačka je ključna. Ukoliko Nemci sutra kažu: ‘Puni smo, to je to’, priliv bi momentalno prestao”. Orban dodaje da sumnja da su ruke Angele Merkel vezane zbog njene koalicije sa socijaldemokratama.

(Orban: Izbeglička kriza je levičarska zavera, N1, 12. novembar 2015.)

Viktor Orban se pokazao kao najveći „vizionar“ evropske budućnosti… Premijer Mađarske je prvi jasno ukazao da opasnost dolazi sa istoka i da će izbeglice preplaviti Evropu, a bogami i Mađarsku, te je započeo akciju pod radnim imenom: Obeshrabri emigranta! Diljem Mađarske su se pojavili bilbordi na kojima je pisalo, doduše samo na mađarskom, da emigranti ne mogu da uzimaju poslove Mađarima, kao i da nije lepo da narušavaju, svojim bahatim ponašanje, tradicionalne nacionalno-kulturne vrednosti Mađara. Sve u svemu, poruka je bila jasna: Emigranti nisu dobro došli! Mi, naivni, iščuđavali smo se… Pa koji je andrak ovom čoveku pa se tako uskopistio i verbalno-medijski udario po emigrantima? Šta mu oni toliko smetaju?

Dobro, bilo je još takvih incidenata po Evropi… Sećam se da je pre nekoliko godina onaj holandski ultra-desničar Vilders na svojim predizbornim plakatima prikazao kako crne ovce napadaju bele, aludirajući na opasnost od „unutrašnjeg neprijatelja“ u vidu islamizacije Holandije od strane muslimanskih fundamentalista koji, ruku na srce, već žive u ovoj bogatoj evropskoj državi. Ali to je, onako, više bilo u korist aktuelne političke propagande i želje da se na talasu agresivnih emocija prema strancima ušićare politički poeni, mada ovaj holandski desničar i borac protiv EU nije nimalo naivan, naprotiv…

Ali, bez obzira na sav trud raznih „vilderovaca“ po Evopi ipak oni nisu ni do kolena mađarskom premijeru. Viktor Orban nije ultradesničarski političar, naprotiv, on po svojoj političkoj agnedi spada u neki desni centar, ali je lukavo preuzeo retoriku političke stranke Jobik – mađarskih ultradesničara i tako sebi prikupio neophodne političke poene pomoću kojih se održao na vlasti. No, to ga čini još opasnijim od agresivnih desničara jobikovskog tipa… Zašto? Pa zato što je Orban ksenofobno-šovinističku propagandu Jobika malo razblažio, pomešao sa palanačko-antievropskim raspoloženjem u Mađarskoj, podigao stepen pripravnosti nacionalnih interesa i dobio pobedničku kombinaciju koja, nažalost, dobija na popularnosti diljem Evrope. Najedanput više nije cool biti proevropski orijentisan, boriti se sa EU interese i njene vrednosti već postaje moderno isiticati državno-nacionalni interese na prvo mesto i to naspram interesa EU.

I kada je Orban prvi podigao žicu i ogradu na granici prema Srbiji, želeći tako da spreči ulazak emigranata u Mađarsku, Evropa je ćutala ili je pak mlako i tiho odreagovala, kao da joj nije bilo stalo… Kada je Orban doneo diskriminatorske zakone kojima je ukidao prava izbeglicama i direktno ukidao šengenski sporazum, dogovor u Dablinu i sl, opet je Evropa samo nevoljno slegla ramenima. Nažalost, Evropa se orbanizovala i shvatila da je mađarski premijer „bio u pravu“. Razumeli su političari diljem EU da neće imati šanse na sledećim izborima u svojim državama-maticama ukoliko i sami ne preuzmu nešto od orbanovske politike i tako doskoče ultra-desničarima koji postaju sve popularniji.

I sada su žice na granicama postale sredstvo prevencije kako bi se uveo red u nekontrolisani priliv izbeglica, a to je inače tačka razdora koja izjeda odnose država EU jer se međusobno stalno optužuju da jedna drugoj „uvaljuju“ emigrante: Nemačka optužuje Austriju, Austrija – Sloveniju, Slovenija – Hrvatsku, Hrvatska –Srbiju… Čekaj malo, pa Srbija nije EU… Pa nije, ali se trudi da postane… Srbija pak kaže da joj Makedonci nekontrolisano šalju izbeglice, a Makedonci se žale na Grke, koji efikasno prevoze izbeglice do makedonske granice… Itd. I tako se orbanizuje Evropa putem žica i ograda, a sve su glasnije i žalbe na „nepraktične“ azilantske zakone koji smetaju efikasnoj odbrani od ove izbegličke napasti koja je napala Evropu. Malo po malo i shvatiće Evropa koliko je Orban bio „ u pravu“ i prihvatiće njegov način borbe protiv emigranata.

Vest koja je danas praktično udarna u svim svetskim medijima, da je jedan od pariskih terorista u Evropu pristigao sa kolonama izbeglica-migranata, daće neviđeni vetar u jedra orbanizaciji. Posledice će biti katastrofalne, skoro da sam siguran.


“Izbeglička kriza predstavlja priliku. Sve indikacije i dosadašnje iskustvo ukazuju na to da će ogromna većina tih izbeglica glasati za levicu kad postanu građani Unije, tako da ovo predstavlja uvoz budućih glasača levice u Evropu”, istakao je Orban.


E tako se to radi… Sada će se problem sa izbeglicama preneti na kako onu političku tako i aktivističku levicu koja, bože moj, celo vreme pravda dolazak izbegica u Evropu i poziva na gostoprimstvo države gde izbeglice borave, bilo privremeno ili pak traže azil. Ovi levičari su zaludeli i Angelu Merkel, pa kao sumanuta prima sve azilante u Nemačku… Samo još da počne da gori “neki Rajhstag” u Evropi, a za to da se optuže levičarko-anarhističke snage združene da teroristima islamske države i da počne opšti progon po Evropi.

ujedinjena evropa

A možda je Pariz, nakon suludih terorističkih napada, upravo taj Rajhstag koji će “ujediniti” Evropu u borbi protiv terorizma i naterati je da konačno zaustavi priliv izbeglica. Samo treba još neko da uz Orbana pruži prst na one koji podržavaju izbeglice i žele da se EU drži standarda koje je sama postavila… Najjednostavnije je sve te ljude koji se bune protiv orbanizacije i njegovog “puzajućeg” totalitarizma, proglasiti levičarima i opasnim antievropskim elementima koji zajedno sa teroristima sa istoka žele da unište Evropu i nasele je stanovništvom koje će, u znak zahvalnosti, večno glasati za levicu. Nemojte se začuditi ako se uskoro nađete “sa one strane žice” i budete optuženi za terorizam i izdaju jer ste surađivali sa “levičarima” i tako ugrozili ustavni poredak, državni suverenitet, integritet itd. i tako blablablabla…

Nemojte se začuditi kada se sutra nađete u logoru, okruženi ogradama od žice, sa čuvarima u uniformama i oružjem na gotovs… To je vizija orbanovske Evrope i budućnost koja nas čeka ukoliko nastavimo ovim putem… I to nije katastrofična predikcija nego surovi realizam…

Izvor: Autonomija

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU