fbpx

Malo je poznato da je Lemi, veliki "vožd" malog naroda koji voli da bratimlji srpski i ruski puk, naravno za svoj groš a za čiji bi drugi, u drugom razredu srednje poljoprivredne škole u Banjoj Luci pao na godinu i to baš iz ruskog jezika i književnosti kod profesora Luke!

mileputin

Piše: Srđan Šušnica 

O da, svemogući Mile je otresao iz ruskog, pa da ne bi gubio godinu, snalažljiv kakav jeste, prebacio se sa stočarskog smjera na smjer mesarstvo gdje nije bilo ruskih jezičkih i književnih problema. Na kraju je i završio za mesara, časnu i poštenu struku koje se trebao držati, ali eto na žalost sviju nas nije.

Tako je Lemi izbjegavao Ruse sve do rata, kada je preko firme u Rumuniji počeo da šverca akciznu robu pa i naftu koja je dolazila iz Rusije i prodaje je po Srbiji i RS, tadašnjoj 72% filijali BGa u BiH. Zatim je opet malo zaboravio na Ruse dok je bio miljenik Zapada, da bi se eto unazad 7-8 godina opet sjetio Rusa i Putka kada je trebalo rasprodati naše prirodne i privredne resurse i u ruskim investicijama i bankama oprati pokradeni javni novac građana RS, trenutno 49% filijale BGa u BiH.

Dodik, inače padavičar iz ruskog, sada je pokrovitelj bratske ruske kulture iako ni o svojoj ne zna mnogo, osim klasičnih ćosićevih, bečkovićevih i emirovih nacionalnih mitova i legendi. Otvara ruske kulturne centre, promoviše njihovu kulturnu i međunarodnu politiku po regiji, ali i ruske državne monopole, sve dok mu neko opet ne zabiberi keca iz poznavanja ruske spoljne politike. Ali taj kec će najviše koštati, koga drugog, nego običan svijet.

Impulsportal

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU