fbpx

Donosimo popis šovenskih izjava Zorana Milanovića iz lanjske i ovogodišnje predizborne kampanje koje pokazuju kako je evoluirao do big shit ustaškog unuka i tuđe majke vojne lekarke

u7yd2h0zviz3hovpww7bc051hxf

Autor: Novosti

Dakle, poštovani kolega, da biste razumjeli Hrvatsku morate imati nekakvo iskustvo života u Hrvatskoj. Vi očito Hrvatsku ne razumijete. Jer da biste je voljeli, ne možete je voljeti ako je ne razumijete i ako takav značajan dio Hrvatske naprosto ne podnosite.

(Odgovor Davoru Stieru u Saboru, 18. 9. 2012.)

Pozivaju se eksperti u studio, bavimo se Finskim ratom, stručnjaci za Finski rat iz Špičkovine ili Vukovine nam objašnjavaju koliko je bilo mrtvih kao da su ih oni osobno prebrojavali.

(Na press konferenciji Vlade, 18. 3. 2013.)

Kad gledam Split, pitam se je li ovo Balkan. Ne, ovo je mediteranska kolijevka, ponos svih hrvatskih građana.

(Na predizbornom skupu u Splitu, 13. 5. 2013.)

Rajko Ostojić je kandidat kojem Milan Bandić nije ni do gležnja, ni po znanju, iskustvu... Mi ćemo učiniti sve da građani odaberu pravog kandidata jer ovo je crni Bizant.

(Intervju za RTL, 20. 5. 2013)

Ova Vlada izabrala je teži put, put pravila i uređenosti. Prije nordijski nego bizantinski put.

(Na konvenciji izvoznika, 21. 5. 2013.)

U toj civiliziranoj borbi ja neću odustati. Za hrvatsku djecu želim zdravstveni odgoj na razini kakav imaju najrazvijenije države zapadne civilizacije. Tko hoće na Bizant, neka ide na Bizant.

(Izjava za novinare u Bruxellesu, 22. 5. 2013.)

To je, nažalost, ta bizantska kultura o kojoj sam govorio. Pojasnit ću, nisam mislio na Justinijanov ili Konstantinov nego na zreli Bizant koji je sinonim za spletku i trulež.

(Intervju za Novi list, 8. 6. 2013.)

On kaže da je za crnogorsko rješenje. Ja nemam nikakvu mržnju prema Crnoj Gori za razliku od mnogih njegovih, no Crna Gora i Hrvatska nisu isto. Crna Gora je mala država i nije u EU-u, Hrvatska je veća država i može i mora to napraviti.

(Intervju za HTV, 8. 9. 2015.)

(Novinarka: Što kažete na prijetnje iz Srbije ministra Aleksandra Vulina?)

Ništa. Orao ne lovi muhe. Mi smo orao.

(Na press konferenciji Vlade, 18. 9. 2015.)

Srbiju ne prozivam, ali mogu im poručiti malo da snize ton i što bi se reklo u onom vicu: ‘Šaraj malo, brate. Šaraj malo.’ Dakle, šalji malo to gore u Mađarsku i u Rumunjsku, šalji u Hrvatsku, mi ćemo malo na sve strane, pa ćemo sutra onda u Bruxellesu, ali tamo neće biti Vučića i ekipe, razgovarati o tome kako da stvar riješimo na izvoru.

(Na skupu antifašista, 22. 9. 2015.)

Teško je to reći, kao što je teško reći zašto Mađarska gradi zid. Ne možete to racionalno objasniti, evo, pitajte Austrijance, ne? Njima ne pada na pamet da grade zid prema Mađarskoj, Mađarska gradi prema barbarima. Prema Srbima, ne?

(Na press konferenciji Vlade, 24. 9. 2015.)

Je li vama jasno da Hrvatska može zaustaviti ulazak Srbije u Europsku uniju? Je li vama jasno da ja to ne želim... Srpska vlada ponaša se kao da nije država nego teritorij.

(Intervju za RTS, 25. 9. 2015.)

Žao mi je kad netko nije u stanju napisati program a da ga ne prepiše iz Prnjavora... Mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi, mi smo koalicija koja ne slavi cajke, mi suzbijamo cajke i to će biti jedan dio našeg programa.

(U obilasku Petrinje, 5. 10. 2015.)

To neki dečki paradiraju i dokle god neće biti opasni neće biti problema jer nisu naoružani i ne prijete. No smrdi mi prljavi šator u Zagrebu, a prljavi je u svakom smislu.

(O Glavaševoj gardi za Jabuku TV, 20. 10. 2015.)

Trebalo je vremena da bi ljudi mogli shvatiti da je naš put častan, da mi volimo svoju domovinu 10.000 puta više nego ta lažna domoljubna koalicija koja radi za svakog profitera, cincara i prevaranta samo da napakosti hrvatskoj vladi.

(Na skupu u Jastrebarskom, 24. 10. 2015.)

Oni od Hrvatske žele napraviti zadnju balkansku, nacionalističku, zatucanu kasabu. Pokažimo im da smo puno, puno više od toga, da je ovaj grad renesansna zvijezda, kulturni biser Hrvatske, nešto što pripada zapadu i materijalno i duhovno, i da je ovo zapadna Europa, da ovo nije Balkan.

(Na skupu u Karlovcu, 24. 10. 2015.)

Vlada u Beogradu je beogradska čaršija. Ponašaju se bahato. Vidim da se snalaze u košarci i vaterpolu, ali politika i država nisu košarka i vaterpolo. Bude li potrebno, blokirat ćemo im pregovore. I ne samo da ćemo im blokirati pregovore, nego ćemo i donijeti zakon po kojem ćemo iz čiste obijesti proganjati njihove počinitelje po Kosovu.

(Na razgovoru s veteranima, 23. 8. 2016.)

Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica i doseg tolerancije na koji sam ja spreman. Kao, to su sve normalni tipovi, njih je izabrao narod u Srbiji, pa eto, oni su naši kolege. Nemoj me tjerati više od toga. Da te ono još tu prezentiram kao što vi kažete nekakva diplomatska sila. To je, nažalost, šaka jada, koja već 150 godina ne zna bi li išli u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku. Nema ih 10 miliona jebo te, a žele biti gospodari pola Balkana. Nema vas dovoljno, to je mali narod... vidio sam u priopćenju da želite dovesti Vučića za stol. To je poniženje... I Vučić i Toma Nikolić znaju da ovdje nisu brali tartufe. I preko svega toga mi prelazimo... Oni su bahatlije... Oni su zaostali.

(Na razgovoru s veteranima, 23. 8. 2016.)

Ja vas upozoravam da je ovo što imamo u BiH možda još opasnije. Kako je netko od branitelja u Kninu rekao: ‘Sranje’. Big shit. Tamo političkim optužnicama pokušavaju afirmirati nešto što je propalo u Haagu. Ja se nadam da će ova šestorica naših generala i zapovjednika iz BiH koji su sada u Haagu.... iskreno, nisam optimist, ali postoje neke stvari koje ukazuju da bi mogla otpasti ta optužnica za udruženi zločinački poduhvat. Hrvatsko ime će biti sačuvano, a oni će, bojim se, dobiti neku kaznu. BiH nije država... Ja bih ugurao u EU preko reda, kroz prste... tamo nema reda, nema poretka.

(Na razgovoru s veteranima, 23. 8. 2016.)

Ja sam morao na televiziji neki dan reći da je čovjek koji je odgojio moju mater bio u ustašama. Dakle, to je moj deda... To mom dedi su dva brata poginula u ustašama. Oni su iz Ličkog Lešća, tamo nije bilo partizana. To je podiglo moju mater... Tamo u Srbu je poginulo 150 Hrvata, Dalmatinaca ‘44. godine u 10. splitskoj proleterskoj brigadi jer su oslobađali taj kraj od Nijemaca i ustaša ili su ga okupirali, nemam pojma, više mi to nije jasno. Ostavi me više na miru s tim, čovječe, ne mogu više, brate, živjet’ s tim. Dakle, moja stara nije bila vojni lekar kao Plenkovićeva... Fućkaš ‘Za dom spremni’, baš me briga. Pomirba u mojoj obitelji je počela ‘46. Moj otac je oženio djevojku čiji je otac bio u Gradiški, bio je ustaša.

(Na razgovoru s veteranima, 23. 8. 2016.)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU