fbpx

Savcic naslovna

Milomir Savčić se u javnim nastupima ponaša kao da je portparol Ministarstva, a ne predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), dok položaj boračkih kategorija nikada nije bio gori. Ovo su samo neke od zamjerki koje su, uz zahtjev za ostavku Savčića, naveli predstavnici 29 opštinskih i četiri gradske Boračke organizacije.

Oni su napustili sjednicu Skupštine te organizacije koja je 21. maja bila zakazana na Jahorini, te su se pet dana poslije, 26. maja, okupili u Stanarima, odakle su poručili da nastavak zasjedanja na Jahorini ne smatraju legitimnim. Oni su Savčiću uputili jasan zahtjev da odstupi sa funkcije uz iznošenje niza zamjerki na njegov rad.

Savčiću zamjeraju, između ostalog, i na netransprentnim procedurama javnih nabavki, kao i prodaji akcija BORS invest fonda bez saglasnosti nadležnih tijela organizacije na čijem je čelu.

Za razliku od mnogih boraca i članova njihovih porodica, Savčić je, prema onome što je navedeno u saopštenju predstavnika koji traže njegovu ostavku, dva puta riješio svoje stambeno pitanje.

Od Fonda PIO RS je, kako se tvrdi, dobio je stan od 83 kvadrata koji je prodao, jer je kao oficir Vojske Srbije, dobio stan i u Beogradu.

Impuls je već pisao o problemima u ovoj organizaciji i o tome kako Savčić nikome ne polaže račune.

Nakon što je u blizini Kozarske Dubice, u septembru prošle godine, slupao službeni automobil marke „Škoda“, za Savčića je BORS nabavio drugi automobil.

Automobil je nabavaljen po ubrzanom postupku, a plaćen je 28 400 KM.

Procedura nabavke, kako nam je tada rekao Savčić, obavljana je po principu staro za novo.

Savčić se međutim, nije „sjetio“ da bi štetu trebalo da snosi onaj koji je i napravio. A ko je krivac za ovu nezgodu, nije teško zaključiti – ako to ne bi bio Savčić, koji je prema tvrdnji naših sagovornika autom upravljao u alkoholisanom stanju, onda sigurno ni on ni BORS ne bi izdvajali novac već bi šteta bila nadoknađena preko osiguranja.

Upravo situaciju oko zamjene automobila koji je slupao, predstavnici boraca, koji traže ostavku Savčića, navode kao jedan od razloga zbog kojih bi trebao podnijeti ostavku.

Brojni članovi BORS-a i od ranije su javno izražavali nezadovoljstvo načinom na koji Savčić rukovodi ovom organizacijom. Međutim, do sada, pa ni nakon najnovijeg zahtjeva za njegovu smjenu, on nije pomenuo ni da pomišlja da se odrekne fukcije. Očito da ona sa sobom nosi vrijedne benefite.

Podsjećamo, protiv Savčića je 2019. godine Tužilaštvo BiH, podiglo optužnicu koja ga tereti za ratne zločine.

slika TD 1Slika TD 2

Impuls

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU