fbpx

Suzana R bb

Majka ubijenog Davida Dragičevića, Suzana Radanović, odazvala se pozivu Tužilaštva BiH, da danas, u svojstvu svjedoka, da izjavu u predmetu koji se vodi o ubistvu njenog sina.

Suzana je pred Tužilaštvo stigla nešto prije deset sati u pratnji advokata Ifeta Ferageta, gdje su ih dočekali novinari i aktivisti grupe „Pravda za Davida“.
„Očekujem da u što skorijem periodu počenu hapšenja u Banjaluci, da na kraju krajeva, dođemo do izvršilaca ubistva, nalogodavaca i ljudi koji su učestvovali u zataškavanju ubistva“, kratko je prokomentarisala Suzana Radanović.

Tijelo Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. godine, pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvene u Vrbas u centru Banjaluke.

Odmah nakon toga, vrh Policije RS je održao press konferenciju na kojoj je rečeno da je dvadesetjednogodišnji David izvršio samoubistvo, nakon što je prethodno opljačkao kuću Đorđa Rađena u naselju Lauš.

Otac Davor Dragičević i majka Suzana Radanović, nisu prihvatili ovu policijsku verziju događaja, a u okupljanjima koja su zbog toga uslijedila pridružili su im se brojni građani.

Policijska verzija događaja iznesena na pomenutoj press konferenciji, uskoro je „pala u vodu“, nako što je i Okružno Tužilaštvo u Banjaluci, pokrenulo istragu o ubistvu Davida Dragičevića. To je bio povod da njegovi roditelji ali i šira javnost izraze sumnju u umješanost visokih policijskih zvaničnika u zataškavanje ubistva, kao i povezanost sa samim zločinom.

Nakon gotovo tri godine pred Okružnim tužilaštvom istraga nije pomjerena sa mrtve tačke.

Predmet je polovinom aprila preuzelo Tužilaštvo BiH, nakon čega je advokat Ifet Feraget izjavio da se očekuje hapšenje većeg broja lica u Banjaluci.

impuls

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU