fbpx

BLART Cover

 Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista “Geto” organizuje regionalni festival Blart.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista “Geto” organizuje regionalni festival BL Art koji počinje u četvrtak 1. septembra i završava u subotu 3. septembra. Teme ovogodišnjeg festivala koje se problematizuju kroz program su „odlazak i povratak“ i pitanje ispravnosti odluka koje donosimo u ovim situacijama. Program festivala će se održati u Društveno Kulturnom Centru “Incel”.

Festival u četvrtak otvara Kolektiv Kreaktiva iz Sarajeva sa izložbom “Tomorrow” na kojoj izlažu Rikardo Druškić, Boris Hodak i Nardina Zubanović. Kolektiv ”Kreaktiva” je grupa samostalnih umjetnika/ca i aktivista/kinja čija je ideja prikazivanje i predstavljanje lokalnih multimedijalnih umjetnika/ca u alternativnim prostorima, kao što su ulice i drugi privatni i javni prostori. Aktivno rade i sa ljubiteljima skatinga, kolegama iz svijeta filma i muzike sa kojima organizuju koncertne, filmske i skate događaje u različitim prostorima. Izložba počinje u 19 časova.
 
U petak ispred DKC „Incela“ u 11 časova počinje graffiti jam „Ostavi t(r)ag“ na kojem crtaju Minja, Trie i Zero grafiteri iz Banjaluke. Festival će ugostiti KultBuvljak, na kojem će se vršiti razmjena i prodaja gramofonskih ploča, garderobe i umjetničkih radova.

U večernjim satima je radionica i predstavljanje projekta “Otkazna Pisma” Katarine Gotić koja kroz crtež kao lično pismo, otkazuje jedan ili više problema u našoj zemlji.

PUNKura* MagaZine je novi ART i skate brand a prije svega maga/zine koji za cilj ima promoviranje subkulturne BiH scene. Magazin na 52 stranice dokumentuje audiovizuelne umjetnik/ce i ljubitelje skatinga, te ljude i dešavanja sa subkulturne scene i biće predstavljen u 19 časova.

Muzički dio festivala ugostiće jednu od trenutno najperspektivnijih reperica sa pseudonimom Muha i banjolučke djeve Buja, Georg from jungle i DaVinči.

Promocija zbirke pjesama „Herbarium žuč“ Vernesa Subašića je u subotu, trećeg dana festivala sa početkom u 19 časova. Projekcija filma „Nenad“ je planirana za 20 časova nakon koje je razgovor sa rediteljem Mladenom Bundalom i producentom Zoranom Galićem na temu istraživanja dileme koja nastaje kada odlučite da napustite svoju zemlju. Moderator promocije knjige i razgovora je novinar Imran Maglajlić.

Festival zatvara muzički program na kojem će se predstaviti beogradski underground klub Drugstore sa DJ/producentom, promoterom i vizuelnim umjetnikom Stevie Whisper, Kӣr rezident Dj i menadžer kluba te Andria talentovanti producent iz Beograda.

Ovogodišnji vizuelni identitet BL ART festivala je osmislio Saša Đorđević i „Bunker“.

BLART Program

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU