fbpx

U intervjuu za New York Observer George R. R. Martin, autor popularnog serijala 'Pjesme leda i vatre', po kojima se snima uspješna serija 'Igra prijestolja', otkrio je neke detalje oko toga kako bi ova fantasy saga trebala završiti, rekavši da se planira ugledati na klasika žanra Tolkiena.

george rr martin

Prije dva mjeseca završilo je prikazivanje pete sezone hit-serije 'Igra prijestolja', adaptacije bestselera 'Pjesme leda i vatre' Georgea R. R. Martina, autora koji još nije dovršio svoj fantasy serijal romana, pa se sada i producenti serije i milijuni obožavatelja diljem svijeta pitaju kako će završiti priča o borbi za Željezno prijestolje i vlast u Westerosu.

Fanatični obožavatelji već imaju razne teorije, no Martin nije baš spreman otkriti sve detalje o tome kamo će njegova prozna saga na kraju doći, iako je u nedavnom intervjuu za New York Observer po tom pitanju bio malo razgovorljiviji nego inače.

Odmah je doduše naglasio da kraj još nije napisao 'te ne zna točno kako će izgledati', ali je obećao da ne planira 'mračan kraj' priče u kojoj ubijanja, silovanja, izdaje, prevara i najmračnijeg od ljudske duše nikad nije manjkalo. 'Već sam rekao da je ton koji želim postići na kraju gorko-sladak. Nije nikakva tajna to da je Tolkien izvršio velik utjecaj na mene i doista obožavam kako je završio 'Gospodara prstenova'. Završava pobjedom, ali to je gorko-slatka pobjeda. Frodo više nikad nije ispunjena osoba i odlazi u Besmrtne zemlje dok ostali nastavljaju svoje živote. A spaljivanje Shirea je briljantno, što kao 13-godišnjak uopće nisam mogao shvatiti: 'Zašto je to tu? Nije li priča gotova?' Ali svaki put kad bih se nakon toga vratio čitanju sve sam bolje razumio posebnost tog dijela knjige. Sve što mogu reći jest da u takvom tonu želim završiti. Hoće li mi to uspjeti, procijenit će kritičari i čitatelji.'

Piše: Gordan Duhaček

Izvor: tportal.hr

 

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU