fbpx

Rambo Amadeus

Uvijek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vijest – prvo pogledajte odakle je prenešena.

“Ova verzija je zapravo prvobitni demo snimak, nastao još 2017, koji sam uradio, a Vojnu Dizdaru, našem klavijaturisti se najviše dopao, pa ga je malo domincao, dodao “Adams familly” karikaturalnu organu, rhodes klavir, napumpao zvuk. Petko – Aleksandar Petković je došao do studija, “solirao” preko komada, pa smo pronašli sekvencu koja nam se dopala, isjekli je i tretirali kao sempl.

Motive i inspiraciju za pisanje ovog teksta našao sam u poplavi dezinformacija koje dominiraju internetom i društvenim mrežama pretvarajući ljudima svijest u deponiju idiotarija.

Nadriljekari, proroci, gatare, stručnjaci za numerologiju i astrologiju, kao najbudalastiji primeri širenja dezonformacija zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje, pa sam u tu svrhu i obukao kostim prosječnog proroka, nadriljekara, bijelog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti groteskni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim “mambo jambo” fazonima.

Broj ljudi koji misli da je zemlja ravna ploča drastično je porastao pojavom društvenih mreža,. Koje su omogućile baš svima da pišu, razglabaju,javno tumače stvarnost i postavljaju razne teoriije zavjere. 5 g je novi neprijatelj – ali…paralelno nikog naroćito ne uzbudjuje zagadjenje zemlje hemijom, plastikom, globalno otopljavanje.

Odlučio sam da sada, kada se epidemiji korone vidi kraj, objavim pjesmu, preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima liječenja, razlozima nastajanja pandemije, pratećim zavjerama.

Djeluje kao da je dobar dio populacije potpuno izgubio kompas i razum – ne znajući više kome da vjeruju, skromno zlanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju. .

Dakle – nemam običaj da kritikujem u prazno – bez predloženog rješenja.

Uvijek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vijest – prvo pogledajte odakle je prenešena.

Brzo će postati jasno koji izvori su od povjerenja – s obzirom da su u manjini.

Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom “ raskrinkavanje “ dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku “ fake news”. Koja dominira internetom.”, navodi se u opisu videa.

(AbrašMEDIA)

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU