fbpx

nik kejv 021

Iako publika sa nestrpljenjem iščekuje koncert Nika Kejva u beogradskoj Areni 15. maja 2021. godine, ovog ljeta svi poštovaoci lika i djela ovog muzičara biće u prilici da pogledaju posebni onlajn koncert "Idiot Prayer" u četvrtak, 23. jula u 20 časova.

U susret ovom ovom koncertu, Kejv je objavio i trejler kako bi na pravi način najavio predstojeći događaj.
 
"'Idiot Prayer' je proistekao iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima volio sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pjesama - posebnu pažnju posvećujući riječima. Osjetio sam kako ponovo otkrivam pjesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih revidiranih verzija u nekoj fazi", kaže Kejv.
 
 
Podsjeća da je u tom trenutku svijet otišao u izolaciju, a njegova svjetska turneja je odložena za 2021.  godinu, studiji su se zatvorili, koncertni prostori takođe.
 
"Svijet je pao u jezivu, samozamišljenu tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pjesama, već i o video snimanju - i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robija Rajana, čovjeka za zvuk Doma Monksa i montažera Nika Emersona, sa intencijom da film snimimo čim se za to stvore uslovi", istakao je slavni muzičar.
 
Kejv dodaje da je "Idiot Prayer" finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva filma "20.000 Days on Earth" and "One More Time with Feeling".
 
 
"Idiot Prayer" je, kaže, molitva u praznini, u praznoj Palati Aleksandra, dodajući da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.
 
Koncert je snimljen tokom juna u Londonu, a na ovom jedinstvenom nastupu publika širom svijeta će imati priliku da gleda i sluša Kejva kako svira pjesme iz njegovog bogatog muzičkog opusa, uključujući i neke numere koje će izvesti po prvi put.
Autor: Tanjug

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU