fbpx

bee2c972 e2a5 880b c49c 5ed39f433511 1 750x750

Najavljen lyric videospotom za pjesmu ‘Ti si sav moj bol’, u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića objavljen je album ‘EKV Unplugged Skopje 1992’.  

Jedini akustični koncert u karijeri EKV-a koji je odsvirao kompletan bend, održan je krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje po Makedoniji kojom je promovisan album “Dum Dum”. Koncert je uživo prenošen na radiju i trajao je svega 47 minuta. Bend je svirao u sastavu Milan Mladenović, Margita Stefanović, Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević.

Album “EKV Unplugged Skopje 1992” izašao je pod Universal Music etiketom, a snimke je remasterizova Ćima:

– Ono što je za mene najvažnije za taj koncert, koji je bio jedan i jedini takav, jeste opšti utisak da je stvarno i više nego dobar. Nismo imali precizan koncept – stigli smo na radio i dobili zadatak da sviramo unplugged. Ako izuzmemo emocije i stvarno analiziramo samu svirku i zvuk instrumenata… Toliko zdravo zvuči Milanova akustična gitara! Bubanj zvuči kao da je sniman u Abbey Roadu!

Album je trenutno dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a za nekoliko mjeseci biće objavljen i na vinilnoj ploči.

“EKV Unplugger Skopje 1992”, spisak pesama:

1. Kao da je bilo nekad
2. Siguran
3. Dolce vita
4. Ti si sav moj bol
5. Karavan
6. Oči boje meda
7. Idemo
8. Glad
9. Zabranjujem
10. Ljudi iz gradova

(Headliner)

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU