fbpx

Teško je napraviti selekciju arija i izbor najlepše arije svih vremena.

opera

Ipak, usudila sam se da napravim svoju listu najlepših arija.

Poveri Fiori je arija iz opere Adrijana Lekuvrer Frančeska Čilee.

To je prava ljubavna operska priča u kojoj su svi opisani likovi zaista postojali. Adrijana Lekuvrer je bila poznata glumica u komediji del arte, vojskovođa Mauricijus je bio njena velika ljubav, a princeza De Bujon se između njih postavlja i na kraju truje Adrijanu.

Ova divna arija javlja se u poslednjem činu opere. Adrijana dobija na poklon kutiju sa porukom od voljenog Mauricija. Otvara je i u njemu pronalazi ljubičice koje je jednom prilikom dobila od njega. Uzima ih, miriše i baca u vatru. Ali ona ne zna da je cveće otrovano i da ga je poslala princeza de Bujon. U tom trenutku ulazi Mauricijo koji želi da je zaprosi, ali je ona već otrovana i umire mu na rukama.

E lucevan le stelle je najlepša tenorska arija svih vremena. Nalazi se u operi Toska Đakoma Pučinija u trećem činu. Peva je Mario Kavadarosi, slikar koji je zaljubljen u Tosku, uoči svog smaknuća. Seća se bezbrižnih dana njihove ljubavi i peva kako ne želi da umre. Arija počinje predivnim klarinetskim solom.

Pace pace,mio dio je arija iz opera Moć sudbine Đuzepe Verdija. Arija se nalazi u četvrtom činu opere. Leonora, koja još uvek pati za Alvarom, moli se ne bi li u smrti pronašla mir.

Wonder strings

 

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU