fbpx

Mjuzikl "Lazarus", koji su u Njujorku napisali legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi i dramski pisac Enda Volš, a režirao belgijski reditelj Ivo van Hove, izvodiće se tri meseca u Londonu, počev od 25. oktobra, saopštili su producenti.

436990293579715db51559953971466 v4 big

Taj mjuzikl inspirisan je naučnofantastičnim romanom Voltera Trevisa "Čovek koji je pao na Zemlju", po kojem je 1976. godine snimljen film u kojem je Dejvid Bouvi igrao glavnu ulogu.

Bouvi je kompletni autor muzike za komad "Lazarus", koji je svojevrsni scenski prikaz njegovog 25. i poslednjeg albuma "Blackstar", objavljenog 8. januara ove godine, na dan muzičarevog 69. rođendana. U trenutku izlaska albuma, javnost nije znala da Bouvi 18 meseci vodi borbu sa rakom, koju je izgubio dva dana kasnije.

Slavni muzičar poslednji put se pojavio u javnosti 7. decembra prošle godine u Njujorku, na premijeri "Lazarusa", kada se, prema rečima reditelja Ivoa van Hovea, onesvestio iza kulisa.

"Lazarus" prati vanzemaljca Tomasa Njutna, koga u mjuziklu glumi Majkl Karlajl Hol, poznat po ulogama u serijama "Šest stopa ispod zemlje" i "Dekster".

Njutn je vanzemaljac sa ljudskim licem koji se našao sam na Zemlji i ne može da umre dok se ne pojavi druga izgubljena duša koja će ga osloboditi, naveli su producenti.

"Jasno je da je Bouvi 'Lazarusom' želeo da na scenu postavi sopstvenu smrt", rekao je neposredno posle Bouvijeve smrti reditelj Van Hove, jedan od poslednjih koji je sarađivao sa legendarnim muzičarom.

https://www.youtube.com/watch?v=y-JqH1M4Ya8

Tanjug

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU