fbpx

stranger things

Četvrta sezona serije “Stranger Things” konačno je zaokružena neobično dugim epizodama, koje su od 1. jula dostupne na Netflix platformi.

Budući da je razmak između trećeg i četvrtog nastavka popularnog serijala bio tačno tri godine, izvjesno je da ćemo se načekati do pete sezone, naročito ako imamo u vidu da su je njeni tvorci Met i Ros Dafer najavili kao posljednju.

I dok čekamo nove vijesti o ekipi iz Hokinsa, postoji još mnogo drugih serija u kojima možemo da uživamo.

Ako volite “Stranger Things”, velike su šanse da će vam se dopasti i neka od ovih serija:

“The Leftovers” (2014-2017)

Zasnovana na istoimenom romanu Toma Perote serija “The Leftovers” prati posljedice katastrofe nazvane “Iznenadni odlazak”, u kojoj je dva procenta svjetske populacije neobjašnjivo nestalo preko noći.

Tri godine nakon tog tragičnog događaja, upoznajemo preostale stanovnike gradića Mejplton u Americi, među kojima je i depresivni šef policije Kevin Garni Mlađi.

On se ne bori samo sa zavisnošću od alkohola, nego i sa djecom tinejdžerima i nihilističkim kultom “Preostali krivci” koji uznemirava zajednicu.

Sa svakom sezonom serija postaje sve inventivnija, transformišući se u čudnu mješavinu “Tvin Piksa” i “Izgubljenih”. Dostupna je na HBO Max.

“Dark” (2017-2020)

Originalna Netflix serija iz Njemačke prepisuje formulu “Stranger Things” i daje joj evropski “tvist”, još mračnijeg okruženja, strašnijih čudovišta i – putovanja kroz vrijeme.

“Čudnije stvari” događaju se u tihom gradiću Vindenu, gdje jedan srednjoškolac preko noći nestane, a za njim i jedno dijete, što pokreće niz natprirodnih fenomena u životu svih koji su ih poznavali.

I ovdje imamo nostalgiju ka osamdesetim, ali i drugim epohama, ali i krimi priču koju pokušavaju da razriješe lokalni policajci.

“Midnight Mass” (2021)

Majk Flenagan, autor hit horora “Haunting of Hill House”, snimio je još jednu strašnu priču o malom, uspavanom gradu.

Mladi sveštenik (Hemiš Linklejter) dolazi u mjesto na izolovanom ostrvu Kroket i donosi mu i raj i pakao svojim čudnim i opasnim praktikovanjem vjere.

Zek Gliford igra Rajlija Filna, čovjeka koji se vraća u to mjesto poslije mnogo godina odsustva i pada pod harizmatičnu moć sveštenika.

Serija koja je dobila odličnu ocjenu od 7,7 na IMDb, dostupna je na Netflixu.

“Autsajder” (2020)

Zasnovana na istoimenom romanu Stivena Kinga serija “Autsajder” na HBO Max je misterija smještena u vrelo ljeto u jednom malom mjestu u Oklahomi, gdje počinju da se dešavaju neobjašnjive stvari.

Jedan dječak pronađen je mrtav u šumi, a policija pronalazi dovoljno dokaza da za njegovo ubistvo osumnjiči inače uzornog građanina i porodičnog čovjeka Terija Mejtlenda (Džejson Bejtman).

Šokiran optužbama, on negira krivicu i posjeduje čak i alibi, jer je snimljen na drugom mjestu u vrijeme kada se zločin dogodio.

Da li je moguće da se nalazio na dva mjesta istovremeno? Privatna istražiteljka Holi Gibni (Sintija Orivo) nalazi odgovor na to pitanje i objašnjenje u vidu uznemirujućih paranormalnih pojava.

“Twin Peaks” (1990-1991)

Bez “Tvin Piks” ne bi bilo “Stranger Things”, ali ni mnogih drugih serija iz istog žanra.

Ako je još niste pogledali, pravi je trenutak da se upustite u natprirodnu avanturu Dejvida Linča i Marka Frosta, smještenu u mističnom gradu Tvin Piks, koja počinje pronalaskom beživotnog tijela Lore Palmer.

Specijalni agent Dejl Kuper (Kajl Meklahlan) zadužen je za slučaj i udružuje se sa lokalnim šerifom Harijem Trumanom (Majkl Ontkin) uplićući se u komplikovane živote stanovnika tog mjesta, koji svi čuvaju svoje tajne.

Kuper takođe pronalazi mitološka bića i podzemne svjetove koji su u velikoj mjeri inspirisali mnoga druga ostvarenja.

Na američkom kablovskom servisu Šoutajm, 2017. prikazan je i nastavak serije u vidu 18 epizoda, a staroj ekipi, koju pored Meklahlana čine Medhen Amik, Šerilin Fen, Dejvid Duhovni i Ričard Bajmer, pridružili su se i Lora Dern, Džejms Beluši, Ričard Čemberlen, Tim Rot, Dženifer Džejson Li, Naomi Vots i Edi Veder.

Izvor: Headliner

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU