fbpx

Quentin Tarantino

Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Čuveni reditelj Kventin Tarantino nema visoko mišljenje o savremenoj kinematografiji i tvrdi da živimo u jednoj od “najgorih era u istoriji Holivuda”. 

On je voditelju podkasta “The Video Archives” Robertu Ejveriju ispričao koje periode filmske istorije vezuje za najgora ostvarenja, piše Euronews.

“Iako sam osamdesetih gledao više filmova nego ikada u životu – barem kada je riječ o odlasku u bioskope – osjećam da je kinematografija osamdesetih, uz onu pedesetih najgora u istoriji Holivuda, a može da joj parira samo sadašnja epoha”, rekao je reditelj.

Naime, pedesetih godina došlo je do drastičnog pada broja posjetilaca bioskopa, a osamdesetih je Holivud odustao od inventivnosti i počeo da juri komercijalne teme u potrazi za sljedećim velikim blokbasterima. Slični problemi muče i savremenu kinematografiju, budući da publika sve više naginje gledanju filmova od kuće, sem u slučaju da je riječ o ostvarenjima sa ogromnim budžetom.

Tarantino je u tom smislu reditelje Marvelovih superherojskih filmova nazvao “plaćenicima”, ali i istakao da većina njih “ne može da iščeka dan” kada će moći da rade na nečemu drugom.

Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

Tarantino je takođe nedavno gostovao u emisiji “The Howard Stern Show”, gdje ga je voditelj zamolio da odabere najbolji film koji je snimio u karijeri.

“Ljudi me godinama pitaju takve stvari i ja sam odgovarao: ‘Pa sve su to moja djeca’, ali mislim da je ‘Bilo jednom u Holivudu’ moj najbolji film”, rekao je on.

Film je inače bio nominovan za Oskara u čak 10 kategorija, a Bredu Pitu donio je priznanje za najboljeg sporednog glumca.

Ostvarenje je prevazišlo očekivanja tokom prvog vikenda prikazivanja zaradivši na blagajnama čak 371 milion dolara.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU