fbpx

Avatar The Way of Water

 Foto:Profimedia/Pictured: Scene from Avatar: The Way of Water

Stigle su prve kritike za film "Avatar: The Way of the Water" i čini se da je Džejms Kameron ponovno oduševio filmske kritičare. 

I dok obožavaoci širom svijeta željno iščekuju svoju priliku da pogledaju nastavak najprofitabilnijeg filma u istoriji, kritičari su imali priliku da ga pogledaju prije službene premijere i naprosto su oduševljeni viđenim. Brendon Dejvis, kritičar "Comicbooka", opisao je film kao "vizualnu gozbu".

"Avatar: The Way of Water, budući da traje više od 3 sata, istovremeno je ispunjavajući i prijatan. Svejedno kad završi želite da znate da li dolazi i treći. Konstantna vizualna gozba, kreativna igra sa brzinom sličica u sekundi i nikad nije dosadan. Sve u svemu, svidjelo mi se", napisao je Dejvis.
Tom Pejdž, kritičar CNN-a, rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji time što je bolji od originala.

"Avatar: The Way of the Water je "više je više" napisano velikim slovima. Ljepši je, izaziva više strahopoštovanja prema Pandori, glasniji u svojoj ambiciji zaštite okoline, više osuđuje ljude. To je adrenalinski skok za snimanje 3D filmova i beskompromisno udvostručavanje očekivanja. Ništa manje ne biste očekivali od Kamerona", napisao je Pejdž.

"Jedan zapanjujući kadar za sljedećim"

Jolanda Maćado, kritičarka "Entertainment Weeklyja", nazvala ga je "Plesom sa vukovima za generaciju Z".

"Džejms Kameron je majstor tehnologije i njegova režija je ovdje najpreciznija. Film u cjelini, iako je tehnološko čudo sa svijetom koji oduzima dah, samo je Ples s vukovima i Free Willy za generaciju Z!", napisala je na Tviteru.

Peri Nemirof, novinar "Collidera", nazvao je nastavak Avatara "prilično nevjerojatnim".

"Vjerovao sam da će Džejms Kameron da podigne ljestvicu sa efektima, ali ovi vizualni efekti su nevjerovatni. Jedan zapanjujući kadar za drugim. Ali ono što mi se najviše svidjelo je kako se tehnička dostignuća uvijek osjećaju u službi likova i izgradnje svijeta", napisao je.

Trinaest godina nakon Avatara, koji je zaradio tri milijarde eura, drugi nastavak ponovno se odvija na Pandori, svjetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj naučno-fantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta.

(b92)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU