fbpx

gp hobiti

Kinematografija se vraća u Međuzemlje, a Warner Bros i New Line potpisali su ugovor o izradi novih adaptacija Gospodara prstenova i Hobita.

Izvršni direktor Warner Bros Discoveryja David Zaslav objavio je u četvrtak da je postignut dogovor o snimanju "više" filmova temeljenih na knjigama J.R.R. Tolkiena. Cijena ugovora s Embracer Groupom, švedskom tvrtkom za igre na sreću koja posjeduje prava na većinu Tolkienovog svijeta, tek treba biti otkrivena.

Filmovi će se razvijati kroz Warner Brosovu producentsku kuću New Line Cinema, koja je producirala trilogiju redatelja Petera Jacksona između 2001. i 2003. godine. Ti su filmovi zaradili gotovo tri milijarde dolara diljem svijeta, a treći dio, Povratak kralja, osvojio je 11 Oscara, uključujući i Oscara za najbolji film.

Razgovarali su i s Peterom Jacksonom

U zajedničkoj izjavi za Variety, Jackson i njegove dvije najbliže suradnice s Gospodara prstenova, Fran Walsh i Philippa Boyens, rekli su da su ih Warner Bros i Embracer "držali u tijeku o novim filmovima na svakom koraku".

"Veselimo se daljnjem razgovoru s njima kako bismo čuli njihovu viziju franšize koja napreduje", rekli su Jackson, Walsh i Boyens.

Embracer je stekao prava na Gospodara prstenova, što uključuje filmove, igre, robu, tematske parkove i produkcije uživo, kada je kupio Middle-earth Enterprises 2022. godine.

"Nakon naše nedavne akvizicije Middle-earth Enterprisesa, oduševljeni smo što smo krenuli na ovo novo zajedničko putovanje s tvrtkama New Line Cinema i Warner Bros Pictures, vraćajući neusporedivi svijet J.R.R. Tolkiena na veliko platno na nove i uzbudljive načine", rekao je Lee Guinchard, izvršni direktor Embracer Freemodea.

"Razumijemo koliko su cijenjeni ovi radovi i radeći zajedno s našim partnerima u New Line Cinemi i Warner Bros Picturesu planiramo poštovati prošlost, gledati u budućnost i pridržavati se najviše razine kvalitete i proizvodnih vrijednosti", dodao je.

Novi filmovi neće nužno preispitati ono što je pokrivala stara trilogija

Novi čelnici filmskog odjela Warner Brosa, Mike De Luca i Pam Abdy, stoje iza novog višegodišnjeg ugovora koji će značiti da studio može razvijati igrane filmove temeljene na Tolkienovima Gospodaru prstenova i Hobitu.

De Luca i Abdy rekli su da je New Line "poduzeo neviđeni skok vjere" u Tolkienov svijet prije dva desetljeća, ali su signalizirali da bilo koji novi filmovi neće nužno preispitati ono što su pokrivali Jacksonovi filmovi.

"Uz sav opseg i detalje koji su s ljubavlju upakirani u dvije trilogije, golemi, složeni i blistavi svemir o kojem je sanjao J.R.R. Tolkien ostaje uglavnom neistražen", rekli su.

Izvor: Index.hr

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU