fbpx

ZADAR - Slavni srpski glumac Predrag - Miki Manojlović dobio je nagradu festivala u Zadru "Tomislav Pinter" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

miki

Priznanje, koje nosi ime po velikom snimatelju, uručeno mu je na svečanom otvaranju 6. avantura film festivala proteklog vikenda, pišu hrvatski mediji.

Direktor festivala, reditelj Sergej Stanojkovski zahvalio je na podršci ovoj manifestaciji koja je značajna za Zadar, a Manojlović je sa posebnim emocijama primio priznanje.

On je svojevremeno sarađivao sa značajnim hrvatskim i jugoslovenskim umjetnikom Pinterom (1926-2008). Upravo je Pinter snimao kultni film reditelja Rajka Grlića "Samo jednom se ljubi" (1981), u kojem je Manojlović ostvario maestralnu ulogu.

"Radi se o čoveku koji je kroz svoju kameru video više od drugih", rekao je Manojlović.

Govoreći o suštini filma, primijetio je da "vi sami možete biti vrlo dobri, ali u pitanju je nešto mnogo više, a to je celina i smisao toga što radite".

"To je Pinter imao i zbog toga je on bio zaista stvaratelj, a ne samo veliki snimatelj fantastičnih slika. Pinter spada u nekoliko kreativnih ljudi koje sam u životu sreo i koji su mi dozvolili da dođem do njih i podstakli me da dalje razmišljam i radim na način na koji radim i dalje. On je neko ko je video sve oko sebe i vrlo brzo ulazio u smisao pojedinca i grupe. Zato mi ova nagrada puno znači", izjavio je Manojlović.

Agencije

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU