fbpx

Štrajk nije dugo trajao, jer im je načelnik opštine telefonom poručio "uhvatite se metle i lopate ili ćete dobiti otkaze".

vlcsnap 5584 07 14 02h13m40s983

Na listu bilećkih štrajkača jutros su se upisali i komunalci. Kasne im dvije plate, doprinosi nisu uplaćeni ni sami ne znaju od kada, a posla preko glave. Radimo najteži posao, a to niko ne cijeni kažu ogorčeni radnici.

“Trebamo i mi hljeba jesti. Neka izvole, šta ta opština radi, oni samo sjede. Ne drže nas đžaba ovdje, da uredno plaćaju mi bi još bolji bili”, rekao je Borivoje Boljanović, radnik Komunalnog u Bileći.

“Stupili smo u štrajk zbog plata, treći mjesecm ide, a mi plata nemamo. Obećali su nam danas ili sutra podijeliti pa ćemo vidjeti”, kaže Radoslav Ilić, radnik Komunalnog u Bileći.

Štrajk nije dugo trajao, jer im je načelnik opštine telefonom poručio: uhvatite se metle i lopate ili ćete dobiti otkaze. Ujedno im je obećao i jednu platu. Da apsurd bude veći, Bilećom se baš jutros nije moglo proći od oborenog drveća koje je sinoć porušio olujni vjetar.

Ogorčeni i ljuti komunalci ipak su sklonili granje i pomeli lišće. Kažu – bolje i to nego otkaz.

“Izašli smo u susret opštini da danas počistimo ovo ovdje. Rekli su nam da će biti danas ili najdalje do sutra, a boga mi i sami znate da bi dala crna majka da ima odakle”, priča Dobroslav Kašiković, radnik Komunalnog u Bileći.

“Jesmo počeli i obećao je direktor danas ili sutra platu. Ako ne bude plata i on će sa nama zajedno u štrajk”, rekla je Jadranka Andrić, radnica Komunalnog u Bileći.

Direktor Dragan Belović za izjave danas nije bio spreman. U telefonskom razgovoru rekao nam je da stoji uz radnike i da vjeruje obećanjima bilećkih gradskih otaca.

Načelnika opštine Bileća danas na svom radnom mjestu nismo zatekli. Načelnik za finasije ne želi pred kamere, ali kaže očekuje prilive pa samim tim i isplatu plata.

ATV

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2