fbpx

3centar za majku i dijete

Djeca sa svim poteškoćama u razvoju utočište bi već na proljeće mogla da pronađu u preventivnom Centru “Za majku i dijete” i to na dvije banjalučke lokacije.

Objekat koji je Udruženje građana Tvoja riječ od priloga sa donatorske večeri kupilo u naselju Starčevica još treba da osposobe za specijalističke usluge.

U međuvremenu, u Udruženju čekaju da Vlada Srpske donese konačnu odluku o namjeni objekta koji će tek da grade u naselju Oblićevo.

“Neće biti poklapanja djelatnosti, biće zastupljeno sve ono što treba. To je senzorna soba, soba za motornu edukaciju, svi potrebni kabineti, primarna njega, zdravstvena zaštita, stomatološka ambulanta, različite radionice”, rekla je predsjednica Udruženja “Tvoja riječ” Olivera Ratković.

Za sve to još treba da osposobe i stručni kadar. U Udruženju pričaju da su se godinu dana borili kako bi prikupili sve potrebne dokumente za osnivanje Centra i uskladili ih sa postojećim propisima. U Udruženju mogu da brinu o svega 30 mališana, a pretpostavljaju da će ih u Centru biti bar tri puta više.

“Toliko je mnogo djece. Mi ćemo se truditi da primimo što veći broj djece. Trebala bih da navedem to finansijsko rasterećenje roditelja. Roditelji su bili prinuđeni da idu u inostranstvo, region da bi djeca dobila tretmane. Sada će se to mnogo rasteretiti”, rekla je budući član Upravnog odbora Centra za majku i dijete Stojanka Dobrijević Dakić.

Milion i 300.000 maraka za osnivanje tog Centra prikupljeno je na humanitarnom koncertu S ljubavlju hrabrim srcima, koji je prošle godine organizovao kabinet predsjednika. Po osnivanju, ustanova će biti u javnom vlasništvu.

(ATV)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5