fbpx

gradbanjaluka

Gradski inspektori su u 2017. godini uradili mnogo posla u različitim oblastima inspekcijskog nadzora, izvršili više od 15.800 kontrola, te, zbog utvrđenih nepravilnosti, izdali 669 prekršajnih naloga, rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman na prezentaciji rezultata rada ovog odjeljenja u protekloj godini.

sastavu našeg odjeljenja radi 10 inspekcija i svaka inspekcija je priča za sebe, sa svim svojim specifičnostima. Najvažniji akcenat i u ovoj godini daćemo suzbijanju rada na crno, dok ćemo u oblati urbanizma i građenja intenzivno kontrolisati upotrebne dozvole, jer znamo da u gradu postoji određeni broj objekata koji nemaju upotrebnu dozvolu. Riječ je o tridesetak objekata i želimo u 2018. godini da ih dovedemo u stanje da mogu dobiti upotrerbnu dozvolu – kazao je Kecman.

Načelnik Kecman je naglasio da u posljednje vrijeme ekološke teme dobijaju primat i da će odjeljenje raditi na kontroli ispunjenosti ekoloških standarda koji moraju biti zadovoljeni, a koji sada vrijede u EU.

– Najveći problem kada je u pitanju ekologija jesu preduzeća koja, trošeći određene energente, zagađuju životnu sredinu. Uz ovo, možemo pomenuti i probleme koje imamo u oblasti veterine, a to su prije svega bolesti životinja koje se periodično javljaju. Takođe, mi smo u procesu formiranja stočnog groblja gdje bismo odlagali leševe uginulih životinja. To groblje je nekada bilo pozicionirano na platou Manjače, ali je zapušteno i sada nastojimo da nađemo novu lokaciju – naveo je Kecman.

On je podvukao da gradska inspekcija ne može mnogo toga da uradi bez saradnje sa republičkim Inspektoratom i zbog toga su današnjoj prezentaciji prisustvovali i republički inspektori.

– Pozvali smo i kolege načelnike iz Gradske uprave kako bismo zajednički sagledali probleme i vidjeli šta možemo učiniti kako bismo unaprijedili naš rad, a sve na dobrobit građana i našeg grada – zaključio je načelnik Janko Kecman.

Uno portal

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2