fbpx

3starcevica BL

Banjalučka skupština već drugi put odbacuje prijedlog za izgradnju petospratnice na mjestu najvećeg gradskog sankališta na mjestu tzv. Velikog brda, saznaje ATV.

Iza novog pokušaja, kako se može vidjeti iz skupštinskih materijala, ponovo stoji lokalni biznismen Milenko Devura, koji se pojavljuje u ulozi investitora.

On je, po našim saznanjima, prije nekoliko godina izvršio povrat ovog, ranije isplaćenog zemljišta, koristeći zakonsku mogućnost po kojoj je moguće vratiti vlasništvo nad prodanom parcelom ukoliko ga gradske vlasti nisu privele planiranoj namjeni, što se nije dogodilo još od početka 80-tih godina prošlog vijeka, kad je i izgrađen najveći dio Starčevice.

Prema važećim planskim dokumentima, na ovoj lokaciji je planiran rejonski park, dok je u podnožja Velikog brda, uz rejonsku kotlovnicu uplanjen društveni centar.

Ipak, vladajuća koalicija, sa SNSD-om na čelu, usprotivila se prijedlogu da se na ovoj lokaciji gradi zgrada. Identičan stav zauzelo je i resorno Odjeljenje za prostorno uređenje, navodeći brojne razloge za neprihvatanje ove inicijative.

-S druge strane, interesantno je da su odbornici kluba „Sloboda“, koji djeluju opoziciono u gradskom parlamentu, predstavljajući se kao zaštitnici interesa građana, izašli iz sale u trenutku glasanja, što se dovodi u vezu sa partijskom pripadnosti samog investitora. Naime, porodica Devura je izuzeteno bliska sa čelnicima „Slobode“, na što, između ostalog, ukazuje i to što je sin Milenka Devure prije nekoliko dana izabran za predsjednika mjesne organizacije ove partije na Starčevici – navode naši izvori.

(ATV) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2