fbpx

lisice mup2

Policija je podnijela krivične prijave protiv 102 osobe zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije i druga preduzeća i građane za više od 1,2 miliona eura.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su, u više odvojenih akcija, uhapsili 27 osoba i podneli krivične prijave protiv 102 osobe, zbog sumnje da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Srbije i drugih privrednih i fizičkih lica za više od 1,2 miliona evra.

Te akcije, sprovedene u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, usmerene na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, sprovedene su na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Hapšenja u javnom i privatnom sektoru

Među uhapšenima su zaposleni u opštoj bolnici u Aleksincu, bivše odgovorno lice JKP Gradska toplana Pirot, nadzorni organ Direkcije za izgradnju grada Pirota, odgovorno lice Šumarskog gazdinstva Severni Kučaj Kučevo, odgovorno lice Centra za socijalni rad u Babušnici, odgovorno lice turističke agencije MM TURS iz Niša, odgovorno lice turističke agencije VIP tours&service iz Niša, odgovorno lice Skupštine preduzeća Beograđevinar, kao i osnivači, vlasnici i odgovorna lica više privatnih firmi.

Krivičnim prijavama obuhvaćeno je i osam policijskih službenika, među kojima je i jedan načelnik regionalnog centra, navodi se u saopštenju.

Krivičnim prijavama obuhvaćeni su i odgovorno lice Društva za cerebralnu paralizu, dečiju paralizu i plegije u opštini Požega, zaposleni u dečjem odeljenju Zdravstvenog centra Knjaževac, vršilac dužnosti odgovornog lica Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, bivši vršilac dužnosti odgovornog lica javnog preduzeća Resavica, zaposleni u Srbijagasu, bivše odgovorno lice Elektrokosmeta sa sedištem u Beogradu, bivše odgovorno lice hidroelektrane Gazivode iz Zubinog potoka, kao i vlasnici i odgovorna lica u više privrednih društava i druga fizička lica.

Izvor: Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6