fbpx

1005x635 37 696x439

Stalno me tjeraju i prijete da će mi oduzeti robu i da ću morati platiti 500 maraka kazne. Već su me tri puta tjerali i ovo je četvrto mjesto gdje sam postavio štand, a oni traže da se i odavde maknem. Ovog puta neću ići nigdje pa nek’ me hapse i vode u zatvor

Emir Mustafi zvani Luis iz Gradačca demobilisani je borac Armije RBiH i nezaposlen. Svakodnevno mukotrpno radi da bi osigurao hranu za svoje petero maloljetne djece i suprugu, piše avaz.ba.

Oduzimanje robe

Na improviziranom uličnom štandu Emir prodaje lubenice i dinje, u čemu mu pomažu svi članovi porodice. Noć provode u dotrajalom karavanu.

– Želim da svojoj djeci zaradim da imaju šta jesti i obući i da zimus imamo šta naložiti. No, oni iz Općine mi ne daju da radim. Stalno me tjeraju i prijete da će mi oduzeti robu i da ću morati platiti 500 maraka kazne. Već su me tri puta tjerali i ovo je četvrto mjesto gdje sam postavio štand, a oni traže da se i odavde maknem. Ovog puta neću ići nigdje pa nek’ me hapse i vode u zatvor – kaže Mustafi.
Dodaje kako nema nikakvu pomoć od Općine, Centra za socijalni rad niti od boračke organizacije.

– Neću da moja djeca prose po ulici, a ako mi uklone i ovaj štand, ja ću početi krasti. Drugog izbora nemam – ističe Mustafi.

Tražio odobrenje

Tvrdi da je više puta išao u Općinu po odobrenje, ali su ga slali od šaltera do šaltera, uz konstataciju da to nije u njihovoj nadležnosti. Više im se nije obraćao.

Općina: Moramo poštovati propise

U općinskoj Komunalnoj inspekciji kažu da su upoznati s ovim slučajem i da se tu radi o nezakonitoj uzurpaciji javne površine.

– Svi oni koji žele imati prodajni štand na javnoj površini, moraju dobiti odobrenje za to. Emir Mustafi je upozoren i mi smo ga upoznali kako da dobije to odobrenja. Mi samo radimo prema propisima koje je donijela Općina – kazao je Muhamed Bijelić, komunalno-ekološki redar u općinskoj Komunalnoj inspekciji.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31