fbpx

[sigplus] Critical error: Image gallery folder slikeVijesti2/vezeni is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

2

“Juče sam polagao cvijeće za godišnjicu mojoj sestri, danas sam ovdje za sve civilne žrtve rata u Bosni i Hercegovini.”, rekao je Atif Turčinhodžić, i dodao: “Podržavam okupljanja “Pravda za Davida” koja se održavaju već preko 100 dana i izražavam poštovanje roditeljima”.

Autor: Impuls

Sa visećeg mosta u Šeheru kod Banjaluke građani su danas pustili cvijeće niz Vrbas u znak sjećanja na sve civilne žrtve rata u Bosni i Hercegovini uz poruku „Ne ponovilo se“ i “Gradimo mir zajedno”.

Atif Turčinhodžić, inicijator i moderator ovog programa istakao je da je cvijeće položeno za civilne žrtve rata bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Prije dvadeset i jednu godinu počeo je polagati cvijeće u sjećanje na svoju sestru. “Juče sam polagao cvijeće za godišnjicu mojoj sestri, danas sam ovdje za sve civilne žrtve rata. I tako svake godine.Tako sam i došao na ideju da uradimo spomen za sve naše Banjalučane. Moja sestra je ta koja mi je dala volju i ideju” , kaže Turčinhodžić.

Puštanje cvijeća niz Vrbas je događaj koji je sada već postao tradicionalan i svake godine mu se odaziva veliki broj građana. Osim puštanja cvijeća niz Vrbas, organizovan je i kulturno-umjetnički program uz učešće nekoliko pjesnika i ženskog hora Safikada.

Vremenom je inicijativa postala dio programa susreta Banjalučana “Vezeni most”.

Atif Turčinhodžić ističe da je tu da se prestane sa nacionalizmom i da se završi sa takvim podjelama. “Vremenom se priključilo dosta ljudi, dolaze, rade i ne gledam na vjeru i nacionalnost, takve podjele me ne interesuju”.

Mesud Mulaomerović, bivši predsjednik Saveza Banjalučana u Švedskoj, kaže da je svakog ljeta u Banjaluci. Savez od prvog dana pomaže i podržava “Vezeni most” i sve manifestcije u okviru susreta Banjalučana pa tako i polaganje cvijeća za civilne žrtve rata.

“ Mislim da je ovo dobar znak i poruka za sve građane Banjaluke , jer to građani Banjaluke zaslužuju, da budemo složni i da zaboravimo na sve one negativne stvari koje su se događale devedesetih godina” ističe Mulaomerović i dodaje da naš narod treba da zna je potreban veliki napor da se dođe do pozitivnih promjena među našim narodima, da smo vijekovima živjeli zajedno, školovali se zajedno i da je to budućnost Banjaluke, a ne političke nacionalne stranke koje rade za pojedinačne interese.

“Šaljem poruku svima da svi zajedno damo doprinos koliko možemo da prevaziđemo sva neslaganja” poručuje Mulaomerović.

{gallery}slikeVijesti2/vezeni{/gallery}

Tekst i foto: Jelena Jevđenić

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2