fbpx

1 715

Na stanicama za tehnički pregled vozila u Srpskoj u ovoj godini je urađeno više od 3.500 tehničkih pregleda autobusa i kombija, od čega je gotovo 850 njih bilo vanredno, odnosno rađeni su kada je policija vozila uputila na vanrednu kontrolu ispravnosti.
 
Podaci su to Ministarstva saobraćaja i veza RS o kontrolama koje su prethodile akciji pojačane kontrole tehničke ispravnosti vozila, a posebno autobusa i kombija javnog prevoza, koju ovih dana provodi policija u RS.

Po podacima prevoznika, i u ovoj kontroli na vanredni tehnički pregled upućeno je dosta autobusa, mada tačnih podataka o broju pregleda i rezultatima još nema. Na posljednjem takvom pregledu u septembru ove godine ustanovljeno je, podsjećamo, da je više od pola pregledanih autobusa imalo probleme s kočionim sistemom, a trećina sa svjetlima.

Predsjednik Skupštine Udruženja saobraćaja i veza RS Dejan Mijić kaže da sa terena stižu podaci da su kontrole i pregledi vrlo rigorozni.

– Policija se na ovu akciju sada vjerovatno odlučila jer smo imali i prevrtanje autobusa i sličnih situacija, što se uglavnom dešavalo u međugradskom prevozu kod nas, te u u Srbiji. Zato smatramo da bi akcenat i ove akcije trebalo da bude na međugradskim autobusima. Kao Udruženje, svakako, podržavamo takve akcije, jer se time utiče na povećanje kvaliteta i ispravnosti vozila. Međutim, apelujemo i na to da se na manje tehničke neispravnosti, kao što je ogreban autobus ili sijalica registarske tablice koja ne radi, ne gleda rigorozno, jer su kazne prevoznicima velike i za najmanje neispravnost, a to je veliki trošak – kaže Mijić.

Srpskainfo

 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2