fbpx

765 430 caccc12e4c159e2a3f73ada297c62e70

Nisu uspjeli da me likvidiraju, poručio je Davor Dragičević u video poruci koja je objavljena na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida".

Nakon što se u javnosti nije pojavljivao osam dana niti je iko znao gdje je, na Facebook grupi "Pravda za Davida" oglasio se Davor Dragičević s nepoznate lokacije.

On je poručio da traži da se slučaj njegovog ubijenog sina Davida prebaci u Tužilaštvo BiH.

- Još sam zdrav, pri zdravom razumu nisu uspjeli da me likvidiraju. Mogu me fizički ubiti, ali ono što mi nikad neće uzeti to je istina i pravda za Davida. Cijeli fokus su htjeli da skrenu s istrage ko je ubio Davida Dragičevića, a to je osnovno što nam u ovom trenutku treba. Ko je ubio Davida Dragičevića, recite da znamo. Zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na Državno tužilaštvo. Nijednu grešku, ništa nismo uradili tokom ovih 10 mjeseci - poručio je Davor dodajući:

- Nemojte, ljudi, sebi ništa zamjeriti, oni bi ovo uradili i da nismo bili na ulici. Hapsili bi, tukli i prijetili smrću. I da se nismo nigdje okupili, oni više nemaju gdje. Dokazi postoje. Pitanje za sve roditelje, i one koji me podržavaju i ne podržavaju, evo zašto želim da se slučaj prebaci na Državno tužilaštvo. Zamislite da vam se dijete razboli, a nemate se kome obratiti. Hoćete li ostaviti dijete institucijama ove države ili ćete dijete poslati u inostranstvo? Ja od ovog nemam više šta očekivati, mogu me ubiti i to je jedino. Ako mi se šta dogodi, zna se ko su krivci: Dragan Lukač, Darko Ilić, pripadnici MUP-a s pres-konferencije, Milorad Dodik, Željka Cvijanović i tužioci u montiranom procesu.

Rekao je da se svi trebaju vratiti na pitanje "Ko je ubio Davida".

- Nikome ne zamjeram ko je otišao iz grupe "Pravda za Davida", hvala vam što ste bili tu, ali ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikada neću odustati. Ubili su mi dijete - kazao je Davor.

Svim pravoslavnim vjernicima čestitao je Božić.

- Mir Božiji - Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima! Nekima mir dođe u kuću, neka budu sa svojim porodicama, ja toga više nemam. Meni treba pravda za Davida Dragičevića, ja vas nisam napustio, nikada i neću. Idem do kraja, hrabro i istrajno. Ovo je sve montirani proces. Ja nisam ovdje da nekog rušim, ni ja ni grupa "Pravda za Davida". Uništili su mi najsvetije. 280 dana mirne i dostojanstvene borbe za moje dijete i sve nas. Ali morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida, nego za sve vas i vašu djecu. Davida više nema, ali sam mu obećao i zavjetovao se na njegovom grobu. Ako sada ne ustanemo, pobit će nas sve, pobit će nas ovaj sistem. Sistem koji molim da radi svoj posao, samo to. Krenuli su ga 25. decembra raditi likvidacijom mene i svih vas. Zapamtite, moja smrt je mala žrtva za sve.

Jednog dana će se riješiti, neće biti mene, neće biti Davida, ali šta ćete vi? Ne budete li sada istrajni do kraja, svima vam se sprema isti scenarij, zapamtite. Tražim da živim u zemlji gdje se poštuju ustav, zakon i red. Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam - nećete me ubiti kao Davida. Bez borbe ne idem i to je njima jasno. Oni više nemaju gdje, rješenjem ovog slučaja za koji imamo dokaze sve se rješava. Zapamtite, oni priznati zločin neće. Moramo ići tražiti istinu do kraja, mirno, dostojanstveno i pravno. To ćemo i dobiti uz pomoć mog advokata i svih ljudi koji su ustrajni uz i iza mene. Vi meni trebate i ja vama trebam. Još sam živ i zdrav, pri zdravoj pameti. Idemo za svu djecu, pravda za Davida, pravda za sve! Ovo se jednom završiti mora - poručio je Dragičević.

Pogledajte video: 

https://www.youtube.com/watch?v=muUt2OIxFoQ

(BN TV)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2