fbpx

2svijece

Uprkos snijegu i hladnom vremenu uporni građani i sinoć u 18 časova došli su ispred hrama Hrista Spasitelja da zapale svijeću za ubijenog Davida Dragičevića. Kažu da ništa ne može uticati na njihovu odluku da podrže roditelje ubijenog studenta, bez obzira da li su oni prisutni ili ne.

“Došao sam da dam podršku porodici Dragičević i da zapalim svijeću za pokojnog Davida i samo želim da se izganja pravda. Samo to”.

“Dajem podršku da se sazna istina i pravda. U stvari i za moje dijete i za svu našu djecu, a posebno za pokojnog Davida”.

“Dijete moga i našega saborca je mučki ubijeno. Mislim da je gore nego u logoru. Nemoguće je to. A vidite samo nas, gdje smo mi. Ti Krajišnici, borci VRS. Ja samo hoću slobodno da se krećem svojim gradom”, poručuju građani.

Juče se ponovo oglasio i advokat porodice Dragičević. Iget Feraget koji je u razgovoru za portal Source reagovao na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, koji je rekao da Feraget u javnost iznosi laži u vezi slučaja ubistva Davida Dragičevića.

– Nisam ništa slagao, samo pozivam na primjenu zakona i provođenja adekvatne službene istrage – kazao je Feraget, dodajući da postoji dovoljno okolnosti koje ukazuju na moguću povezanost određenih osoba, pa i određenih pripadnika MUP RS sa slučajem Davida Dragičevića.

A upravo MUP RS i nadležne institucije još uvijek ćute o detaljima ubistva banjalučkog studenta, čije je beživotno tijelo tačno prije deset mjeseci, pronađeno na obali rijeke Crkvene.

Okupljanja koja su zbog sumnjive Davidove smrti, počela na trgu Krajine 26. marta trajala su do 30. decembra kada je policija rastjerala okupljene građane i zabranila sva dalja okupljanja grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine.

Iz ove grupe su nakon toga nekoliko puta tražili zvaničan dokument po kome im se zabranjuju sva okupljanja, ali do sada nije bilo odgovora iz MUP RS, piše BN.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6