fbpx

2muriz

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića, po treći put će davati iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u vezi s ubistvom njegovog sina.

Memić je počeo s davanjem iskaza 24. decembra 2018. godine, a govorio je o dešavanjima u noći kada je njegov sin Dženan napadnut, te razgovoru s doktorom Alijom Čeljom, koji je operisao Dženana nakon što je dovučen u bolnicu.

Iskaz je nastavio davati šestog februara, a advokat Feraget rekao je tada za Radiosarajevo.ba:

"Ja se ne bih miješao u rad tužilaštva. Neka oni vode te takozvane provjere. Postupak pred vrhovnim sudom je pri kraju i ja očekujem da će žalba biti odbijena. Dokazi su više nego jasni. Tužilaštvo BiH će u narednom periodu vući konkretne poteze i pozivati i ostala lica na davanje iskaza. Postupak je jako osjetljiv i ja se neću miješati u rad tužilaštva. Mogu samo reći da ću nastojati i da se slučaj Davida Dragičevića prebaci u državno tužilaštvo.

Tužilaštva u Banjoj Luci i okružno i republičko su kontaminirana i ne mogu sami sebe istraživati. To je jedno od temeljnih načela u pravu i zato očekujem da i taj slučaj preuzme državno tužilaštvo. Radi se o organiziranom kriminalu i zataškavanju ubistva, a na tome ne smije ostati".

Danas će Memić po treći put u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje će nastaviti sa davanjem iskaza, potvrdio je za Radiosarajevo.ba advokat porodice Memić - Ifet Feraget. 

(Radiosarajevo)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28