fbpx

mars za zivotinje1 620x330

‘Marš za životinje’ održat će se 13. travnja u Zagrebu s porukom – ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje, najavila je u utorak udruga Prijatelji životinja koja Marš organizira s Udrugom Pobjede, prenosi Hina.

‘Poruka 3. ‘Marša za životinje’ je ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje, a pronosit će se transparentima, zastavama, šarenim bakljama, ali i glasnim sloganima koji će odjekivati središnjim ulicama Zagreba 13. travnja od 11 sati’, priopćili su Prijatelji životinja.

Kažu da će na ‘Marš za životinje’, koji su podržale i najveće svjetske organizacije za zaštitu prava životinja, organiziranim prijevozom u Zagreb doći aktivisti iz Varaždina, Osijeka, Splita, Rijeke i drugih gradova. Za sudjelovanje u povorci, kako ističu, potreban je samo djelić slobodnog vremena i, naravno, ‘ljubav prema životinjama, osjećaj za pravdu i malo aktivizma’, te su stoga pozvani svi koji žele pomoći najslabijima.

Stjepan Hrastić iz Prijatelja životinja, koordinator ‘Marša za životinje’, navodi kako je Izlazak na ulice jedan od ključnih načina ukazivanja na nepravdu.

‘Ne sramite se, već budite uz nas glasni i ponosni što se zalažete za prestanak iskorištavanja i ugnjetavanja živih bića s kojima trebamo dijeliti ovaj planet’, poručuje Hrastić, dok iz udruge Pobjede pozivaju građane da budu ‘dio rastućeg pokreta za nenasilje’ te se pridruže toj povorci.

U srijedu, 3. travnja od 16 sati izrađivat će se transparenti kojima će se isticati prava životinja i važnost reagiranja zbog njihova svakodnevnog zanemarivanja, zlostavljanja i ubijanja.

Radionice uz druženje nastavit će se i 4. i 5. travnja od 10 do 20 sati. Osim prigode za umjetničko izražavanje, sudionici će imati priliku naučiti više o aktivizmu za prava životinja, snazi i utjecaju pojedinca, položaju životinja u Hrvatskoj i svijetu i drugim temama. Pozvani su i oni koji se ne smatraju darovitima, ali žele pomoći jer u organizaciji Marša, kako kažu, ima puno prilika za doprinos.

(Agencije)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2