fbpx

2vtvs

Nakon maratonske sjednice medijima se obratio predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija koji je rekao da će se svi aspekti iz pisma koje je stiglo iz Delegacije EU u BiH, Ambasade SAD i Misije OEBS-a u BiH VSTS-u “razmotriti hladne glave”.

– Kada smo usvojili Akcioni plan za realizaciju Peer Review preporuka, koji je bio vrlo ambiciozan, tada smo donijeli odluku Savjeta da ćemo zastati sa imanovanjima – rekao je Tegeltija.

Naglasio je kako duži period VSTS nije bio u mogućnosti da radi punim kapacitetom, ali da će taj nedostatak vrlo brzo riješiti.

Osvrnuo se i na današnje saslušanje pred Tužilaštvom BiH, na okolnosti video snimka koji je objavljen na portalu.

– Što se tiče same izjave, u principu to je jedan detaljniji opis onoga što sam govorio ovih dana u medijima. Ona je u suštini ista, samo puno detaljnija izjava.

S druge, strane moram da kažem da sam Tužilaštvu dao svoju saglasnost, da sam saglasan da se sve što se tiče te istrage pronađe i utvrde svi iskazi. Sve što se mene tiče može da se dostavi javnosti, jer je moja obaveza da javnost zna šta se desilo i šta sam ja rekao – dodao je.

Ponovio je stav o održanim protestima ispred zgrade u kojoj je smješten VSTS.

– Kada su protesti u pitanju da ponovim VSTS ni ja lično nemamo ništa protiv, nemamo nikakav problem s organizacijom građanskih protesta u smislu neizražavanja nezadovoljstva sa bilo čim, pa i sa radom pravosudnih institucija pa i uključujući VSTS. Ono na šta sam ja reagirao je bila činjenica da je ministar bezbjednosti, čovjek koji je političar, koji ima politički kapacitet, koje je član stranke, ne može biti organizator građanskih protesta. Ne može on u tom kapacitetu organizirati i pozivati na građanske proteste. Svi građani koji se odazovu pristaju da budu u političkim protestima, jer ih je on inicirao – poručio je Tegeltija.

(Avaz)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2