fbpx

2trgprot

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković, Nebojša Vukanović i Jelena Trivić poručili su jučer da imaju tri zahtjeva - da im se odobri protest na glavnom gradskom trgu, da se preduzmu adekvatne mjere na rješavanju ekološkog problema u „Incelu“, a treći zahtjev je da se objave diplome svih zaposlenih u javnom sektoru. 

Nekoliko stotina građana podržali su protest poslanika opozicije. "Naše ruke su čiste, nisu uprljane krvlju i kriminalom. Potrebno je da zajedno oslobodimo Banjaluku i Republiku Srpsku", poručio je Stanivuković.

2trgprot 1

Vukanović je istakao da je razočaran što mladi odlaze iz Republike Srpske, a da nisu ni pokušali da se izbore protiv sadašnje vlasti koja, kako je istakao, uništava ovu zemlju. 

"Sjetite se pravedne borbe studenata `68. godine. Ne smijemo se uklapati u sistem koji urušava Srpsku, što se više nas uključi u borbu to će ova država biti pravednija", poručio je Vukanović. 

On je obećao da kada padne vlast biće velika istraga izdajnika i papaka. 

2trgprot 2

"Nema niko pravo da nas zastrašuje i da nas truje", obratila se građanima i poslanik Jelena Trivić i poručila - imamo tri zahtjeva: 

"Hoćemo dozvolu za proteste na glavnom trgu. Rok za ovaj zahtjev je prvi sljedeći skup. Imamo pravo, zar su turisti bitniji od ljudskih prava. Zar je bitniji bilo ko od građana Banjaluke. Imamo pravo na to i nećemo odustati. Drugi zahtjev je vezan za ekološku katastrofu i piralen. Gospodo, taj problem je ozbiljan. Trujete ljude i krijete to. Da li je to vlast za narod", poručila je Trivićeva.  

2trgprot 3

Ona je najavila da će ovi poslanici tražiti na uvid diplome zaposlenih u javnom sektoru. 

"To je treći zahtjev. Imamo poslanike koji nisu završili ni srednju školu, a kupili su doktorat. Oni su na nečastan način zauzeli poziciju nekom mladom obrazovnom čovjeku. Nećemo to dozvoliti", poručila je Trivićeva.

2trgprot 4

Ona je najavila da pokreću peticiju i tražiće od Vlade Srpske da se objavi spisak svih zaposlenih u javnoj sektoru i njihovih diploma.  

Građanima se obratio i poslanik Draško Stanivuković. 

"Da se milijarda od prodaje Telekoma nije proćerdala, sada ne bi dug zdravstva bio enormno veliki", ukazao je poslanik Stanivuković i dodao: "Uzeli su tri banke i 550 miliona, a da su uložili u Srpskoj sada bi imali 183 fabrike".  

On je poručio da Republici Srpskoj trebaju ljudi sa moralom i da ne otimaju od svog naroda i budućih pokoljenja. 

"Pogledajte ovu gospodu, Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića. Ova gospoda prima platu deset mjeseci, u tom periodu nijednom nisu bila u skupštini i ista ta gospoda otišla u Moskvu da priča o parlamentarizmu", rekao je Stanivuković.     

Stanivuković je ukazao na ekološku katastrofu u "Incelu". 

"Koncentracija piralena u Banjaluci je 3000 puta veća od dozvoljene i krišom odvoze piralen na drugu lokaciju. Piralen je veoma opasan i drastično povećava broj oboljelih od karcinoma", naglasio je Stanivuković.  

Govoreći o problemu `lažne diplome` on je rekao da će tražiti da se skupštinskom odlukom odredi da se provjere sve diplome u javnom sektoru. 

Večerašnji skup je prošao bez incidenata.  

Poslanici opozicije su ukazali da će od ispunjenja zahtjeva zavisiti kada će biti organizovani sljedeći protesti.  

https://www.youtube.com/watch?v=tr6fLkc6Rbo

(BN TV)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Industrija - 11.7%
Toplane i privatna ložišta - 15.8%
Institucije vlasti - 72.5%

Ukupno glasova: 120
Glasanje u ovoj anketi je završeno

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6