fbpx

1vrteska

Kupi hotel na Jahorini, potom akcije Pavlović banke i nadaj se "Alumini"! Ovo je oprobani recept kojim Milorad Dodik vrti u krug svoje i inostrane biznismene! Novi model štapa i šargarepe.

Prvi je "Batagon" platio ulaznicu za ringišpil! Hotel "Bistrica", udio u propaloj Pavlović banci, nešto miliona upumpanih u "Aluminu"! Ukupno, oko 20 miliona KM. I kada je trebalo uplatiti 43 miliona KM za otkup državnih potraživanja, uslijedila je presuda Zvorničkog suda. Tada je "Batagon" shvatio da je prevaren - tvrde pouzdani izvori BN portala. 

Naš sagovornik navodi da je u krug potom ušao Rajko Dukić, koga podržava Radovan Višković! On tvrdi da je Dukić uputio pismo, ali odgovor nije dobio. A imao je čvrsta obećanja! Hotel je već napravio, doduše - u Milićima!

Nakon toga na red je došao "Pavgord", tvrde naši izvori. 

- Hotel "Jahorina" (tačnije, ruševine ostale nakon požara), većinski paket akcija Pavlović banke. Otprilike 15 miliona KM. Odmah je uslijedila i ponuda za namirenje obaveza "Alumine" prema državi u famoznom iznosu od 43 miliona KM - objašnjava sagovornik BN portala. 

Međutim, kako saznajemo, danas je došlo do novog obrta!

- Dodik je, na nagovor Željke Cvijanović i Zorana Tegeltije, "Aluminu" ponudio Mladenu Milanovicu Kaji! U pozadini svih poduhvata stoji Nedeljko Elek sa Pala!

Kakva će biti sudbina ove ponude, vidjeće se u narednim danima.

Vožnja u krug, očito se nastavlja. Možda je to najslikovitije opisao jedan biznismen blizak vlasti:

"Dodik nas sve vrti kao na ringišpilu. Prvi koji počne da povraća, bude šutnut, a na njegovo mesto dolazi drugi i vrteška se nastavlja!"

Do kada???

(BN) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4