fbpx

BeFunky collage 1

Delegat SNSD u Vijeću naroda Republike Srpske i sekretar Opštinskog odbora ove stranke u Tesliću, Igor Bošnjak, negirao je navode iz krivične prijave koju je protiv njega podnijela Srpska napredna stranka.

Reagujući na istragu koju je ovih dana pokrenulo Okružno javno tužilaštvo u Doboju protiv njega i Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, upravo na osnovu krivične prijave SNS, Bošnjak je za Srpskainfo kazao da posjeduje dokaze kojima će pokazati da ništa iz te prijave nije tačno.

Bošnjak tvrdi da posjeduje izvod iz sudskog registra i rješenje iz kojih je vidljivo da je osoba, koje ga je ovlastila da predlaže biračke odbore za referendum, u to vrijeme bila pravosnažni zastupnik SNS.

– Imam, takođe, odluku o isključenju iz članstva SNS pomenutog Momčila Gotovca, koji me je i tužio. U prijavi je formulisano da sam bio predsjednik Opštinskog odbora, ali nisam. Bio sam samo ovlašten da predlažem biračke odbore za referendum. Ovlaštenje sam dobio samo za taj referendum jer se za svake izbore dobija posebno ovlaštenje – tvrdi Bošnjak.

Podsjećamo, istraga protiv Bošnjaka i članova navede Komisije, pokrenuta je na osnovu krivične prijave SNS.

U prijavi su naveli da se Bošnjak uoči referenduma o opozivu načelnika opštine Teslić lažno predstavio kao povjerenik SNS i u ime te stranke sa lažnim pečatom predao spisak članova biračkih odbora i njihove zamjene, iako je u to vrijeme bio visoki funkcioner lokalnog SNSD.

– U isto vrijeme je Komisija za sprovođenje postupka opoziva, sačinjena isključivo od članova SNSD, odbila da prihvati prijedlog članova biračkih odbora od strane legalnog i ovlaštenog predsjednika SNS u Tesliću, Momčila Gotovca – saopšteno je juče iz SDS.

srpskainfo.com

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2