fbpx

dodik odbaciti bonska ovlastenja visokog predstavnika milorad dodik 5db745dab2f64

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti predloženo da parlament Republike Srpske odbaci bonska ovlaštenja visokog predstavnika u BiH kao nezakonita i sve posljedice takvih ponašanja visokih predstavnika.

"Neki će reći, zašto baš sada, baš zato da se ne bi shvatilo da smo mi prihvatili kršenje propisa Dejtonskog sporazuma. Biće zapisano u istoriji i svuda da su oni prevarom pokušali da modeliraju politički sistem i to su činili sve do trenutka dok Republika Srpska nije snažno odbacila takav pristup i model visokih predstavnika", rekao je Dodik u Srpcu.

Dodik je naveo da oni to sada pokušavaju da legalizuju, ističući da sve što je oteto i preneseno na nivo BiH nema u Ustavu BiH.

"To je ozbiljan problem njima i mi nećemo odustati od ustavnog pozicioniranja kojeg ima Republika Srpska", istakao je Dodik.

On je rekao da će Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske ovih dana utvrditi tačan datum održavanja posebne sjednice parlamenta, navodeći da bi sjednica trebalo da bude održana oko 5. novembra, prema ranijim naznakama.

Dodik je rekao da posebna sjednica ima ambiciju da pruži odgovore na određene izazove, ne samo na priču koja se zove deklaracija SDA, nego i na mnoge druge, prije svega na ponašanje visokih predstavnika i bezakonje i međunarodni kriminal koji su činili i koji su išli za tim da su Srpskoj mimo Dejtonskog sporazuma nametnuli bonska ovlaštenja i koristili ih da bi promijenili politički sistem.

"Mislim da je u okviru poslaničkog kluba SNSD-a to već organizovano i da će skupštinski Kolegijum ovih dana utvrditi tačan datum održavanja sjednice", dodao je Dodik.

(Srna)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 5.5%
Ne - 81.7%
Možda - 11%

Ukupno glasova: 109
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1