fbpx

david2

Banjalučki policajci sinoć su nakon dužeg perioda ponovo počeli tjerati građane s Trga Krajine koji podržavaju pokret Pravda za Davida (PzD). Iako su se kretali bez transparenata, uzvika i bez pesnice u zraku, rečeno im je da ne mogu stajati tu.

U grupi si bili većinom starije žene i muškarci koji su se potom razočarani uputili prema parku kod Hrama Hrista spasitelja gdje su provodili protekle mjesece nakon što je svim grupama većim od dvije osobe bilo zabranjeno da se zadržavaju na Trgu Krajine.

"Mi smo obilježeni kao sekta", rekla je jedna Banjalučanka.

Predstavnik grupe PzD Ozren Perduv kazao je kako diskriminatorno ponašanje policijskih službenika ne prestaje, kao ni ozbiljne povede međunarodnih standarda, a da niko ne reaguje.

"Okružnom sudu smo prije pet mjeseci poslali da reaguje na diskriminaciju koju su organi 'nereda' činili u junu ove godine. Još čekamo odluku suda koji bi u skladu sa zakonom u takvim slučajevima trebao hitno reagovati. Da, ovo je moj grad. Sramota me gdje živim. Nijedno zlo ne traje do vijeka", rekao je Perduv.

S druge strane suđenje Pravdašima i drugim Banjalučanima koji su prisustvovali protestima tokom prošle godine održavaju se po hitnom postupku. U srijedu, 28. novembra, počinje suđenje grupi od 16 osoba u Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Terete se za remećenje javnog reda i mira i nepoštivanje policijskih naređenja 30. decembra prošle godine u Banjoj Luci. Oni se po prijavi terete da su održali neprijavljeni javni skup i da su vriskom i galamom narušili javni red i mir te odbili da se udalje iako im je to naredio policijski službenik.

Gradonačelnik Igor Radojičić tada je optužio Pravdaše i da su oštetili opremu za koncert Harisa Džinovića koji je tada otkazan.

Tada je uhapšeno više osoba među kojima je bio i Davor Dragičević. Nakon te noći je nestao i prvi put se oglasio 7. januara ove godine. Tada je kazao da se sklonio kako ga ne bi ubili kao njegovog sina Davida i poručio da će ići do kraja do otkrivanja istine i ostvarivanja pravde za svog sina.

Klix

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1