fbpx

suzana

Na ovaj način pravosuđe i policija šalju poruku svima, da pravde ovdje nema, da se djeca smiju ubijati, ali se pravda ne smije tražiti. Zato pozivam narod da se spakuje i bježe od privatne države i privatne policije, rekla je Suzana u izjavi za "Impulsportal"

piše: Miljan Kovač

Zabranjeno je pitati ko vam je ubio dijete i zašto su ubice još na slobodi. To je prava slika države koju šalju policija i pravosuđe. Ovako je Sazana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, prokomentarisala proces koji je i danas protiv nje trebao biti vođen pred Osnovnim sudom u Banjaluci.

Suđenje je međutim, odgođeno zbog toga što se okrivljena, iz zdravstvenih razloga nije pojavila.

„Danas se nisam pojavila pred sudom iz zdravstvenih razloga, a nemam ništa novo da kažem, jer se ništa i ne dešava osim suđenja majci koja traži pravdu za svoje ubijeno dijete. Nastavlja se progon roditelja i svih nas koji tražimo pravdu umjesto da se sudi Davidovim ubicama i njihovim nalogodavcima. Istovremeno istrage o ubistvu nema. Na ovaj način pravosuđe i policija šalju poruku svima, da pravde ovdje nema, da se djeca smiju ubijati, ali se pravda ne smije tražiti. Zato pozivam narod da se spakuje i bježe od privatne države i privatne policije“, rekla je Suzana.

Ovo je drugi put da se odlaže suđenje Suzani Radanović. Prethodno je 14.oktobra ove godine, suđenje odgođeno zbog toga što je odbrana tražila izuzeća predstavnika policije, uz obrazloženje da se radi o licu koje je direktno bilo umiješano u događaje od 25.decembra 2018.

Suzana Radanović je okrivljena za navodno ometanje služubenog lica u toku dešavanja od 25.decembra prošle godine, kada je policija primijenila brutalnu silu nad okupljenim građanima u Banjaluci. Velki broj okupljenih tada je zadobio tjelesne povrede, policija nije štedila ni djecu ni starije osobe. Taj dan su uhapšeni Davidovi roditelji, Davor Dragićević i Suzana Radanović, kao i veći broj građana koji ih je podržao.
Snimci koji svjedoče o policijskoj torturi nad golorukim narodom, obišli su svijet.

Novo ročište, prema riječima advokata, može se očekivati u martu ili aprilu iduće godine.

Impuls

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3