fbpx

BiH izbori

Delegacija EU u BiH saopštila je da vlasti Bosne i Hercegovine treba da obezbede sprovođenje lokalnih izbora u skladu s evropskim standardima, kao prioritet u ispunjavanju 14 ključnih obaveza iz Mišljenja Evropske komisije o zahtevu te zemlje za članstvo u Uniji.

„Očekujemo da lokalni izbori budu održani nesmetano ove godine, uključujući Mostar, kao i poboljšanja demokratskih procesa i izbornih standarda“, navela je Delegacija EU u BiH.

U saopštenju se navodi da su šef Delegacije EU u BiH Johan Satler i šefovi misija EU u BiH o tome danas razgovarali sa članovima Predsedništva BiH.

„EU i dalje ističe da su BiH potrebne konkretne ekonomske reforme, kako bi njena ekonomija bila spremnija za Evropu. Spremni smo da podržimo vlasti BiH u svim reformama koje preduzimaju kako bi unapredili modernizaciju zemlje i njenu sposobnost da preuzme obaveze članstva u EU“, dodaje se u saopštenju.

Delegacija EU u BiH navela je i da bi uoči majskog samita EU-Zapadni Balkan u Zagrebu vlasti BiH trebalo da iskoriste priliku i da pokažu spremnost da „unaprede život gradjana i preduzmu istinske napore na pomirenju i prevazilaženju nasledja prošlosti, kao neizbežnog dela procesa pristupanja EU“.

„Uspeh u ovom poduhvatu važan je kako za Bosnu i Hercegovinu, tako i za celu Evropu“, stoji u saopštenju.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2