fbpx

Mekticc

Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Mektić neće učestvovati u blokadi rada državnih institucija.

Predstavnici vlasti i opozicije iz bosanskohercegovačkog entiteta RS jučer su odlučili blokirati rad Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH te na taj način prisiliti SDA i HDZ BiH na usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH kojim bi se otjerale strane sudije iz najviše pravne instance BiH.

SDS, iako je opozicija na nivou institucija BiH, slijedeći politiku predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, poručio je da će i njihovi zastupnici učestvovati u blokadi rada institucija BiH. Međutim, s ovim stavom ne slaže se zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Dragan Mektić.

"Neću u ovome učestvovati, jer će nas, odnosno SDS, Milorad Dodik opet prevariti kao u slučaju NATO-a i ANP-a. Samo ću im povjerovati i poštovati odluku ako napuste Vijeće ministara BiH", napisao je Mektić na svom Twitter profilu.

Odluka političara iz bh. entiteta RS jučer je izazvala žestoke reakcije kako domaće tako i međunarodne javnosti. Blokada rada državnih institucija najveću štetu nanosi interesima građana BiH s obzirom na to da će parlamentarci, ministri i članovi Predsjedništva BiH redovno primati visoke plaće održavali sjednice ili ne.

Što se tiče opozicije, ovo nije prvi put da Milorad Dodik stavlja SDS i PDP na koljena i to upravo na priči o navodnoj zaštiti entitetskih interesa. Svaki put do sada od klečanja Mirka Šarovića i Branislava Borenovića profitirao je jedino Milorad Dodik.

Klix

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2