fbpx

tegeltijabrnabic

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je u Londonu sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o modalitetima unapređenja saradnje BiH i Srbije, saopćeno je iz VIjeća ministara BiH.

Ocijenivši da je saradnja sa Srbijom na visokom nivou, Tegeltija je naglasio da je robna razmjena premašila iznos od dvije milijarde eura, što je najviši nivo do sada.

Predsjednica Vlade Brnabić je pozvala predsjedavajućeg Tegeltiju u zvaničnu posjetu Republici Srbiji.

Predsjedavajući Tegeltija je precizirao da je na sastanku razgovarano o završetku mosta u Bratuncu, za koji je Vijeće ministara donijelo odluku na svojoj prvoj sjednici, zatim o nastavku provođenja projekta auto-puta Beograd - Sarajevo, te daljnjim aktivnostima u vezi sa realizacijom ranije dogovorenih projekata sa Republikom Srpskom, kao što su izgradnja hidrocentrala Buk-Bijela, Foča i Paunci.

Predsjedavajući Tegeltija je sa predsjednicom Vlade Brnabić razgovarao i o inicijativi "Mali Schengen", za koju je Republika Srpska već dala saglasnost, te je potrebno da stav o tome bude usaglašen na nivou BiH.

- Pored toga, iskoristio sam priliku da zahvalim predsjednici Vlade Brnabić i predsjedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju Srbija pruža lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, jer se ona najviše ogleda kroz izgradnju lokalne infrastrukture, škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, što su osnovne pretpostavke za bolji i kvalitetniji život građana - istakao je Tegeltija.

Predsjedavajući Tegeltija je u Londonu učestvovao na Investicionoj konferenciji o Zapadnom Balkanu, u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj.

Oslobođenje

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5