fbpx

Vuvickorona5

Vanredno stanje u Srbije od ovog trenutka, izjavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odluka je donijeta na osnovu Ustava Srbije, rekao je Vučić.
 
"Posle iskustava, ali i svega što smo zajedno prošli, nedovoljen discipline u razumenju poruka koje smo slali, na osnovu pisma koje je meni i vladi poslao ministar odbrane, na osnovu Ustava, predsednica Skupštine, Vlade i ja doneli smo odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije. Odluka glasi da se proglašava vanrdno stanje na teritoriji i ono stupa na snagu u ovom trenutku", rekao je Vučić.
 
 "Srbija je u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, u borbi za naše roditelje, naše starije, ali i za budućnost  Srbije", rekao je Vučić.
 
Od sutra se obustava nastava u škola, zatvaraju vrtići, nema sportskih događaja, istakao je predsjednik Srbije.
 
Škole će biti zatvorene do kraja školske godine.
 
"Zatvara se život da bi sačuvali naše stare", podvukao je Vučić.
 
Vucić podseća da je Srbija prošla kroz teške krize, kroz užasnu ekonomsku krizu pošot smo bili na korak do bankrotstva i da to danas ljudima izgleda kao pesma, ali da nije bilo lako i da smo sada bili jedna od dve zemlje u EVropi sa najvećim rastom.
 
Predsednik dodaje da smo prošli i kroz tešku sitauciju po pitanju KiM, migranata, Srebrenica...
 
"Ovo će za nas biti najteža bitka za naš narod bitka za naše stare i bolesne, oni su oni su meta ovog žestoko napada. MOramo da čuvamo sve ali su oni pre svega meta ovog žestoko napada", dodao je Vučić.
BN
 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1