fbpx

Stabposao

Do 13. aprila omogućava se u Republici Srpskoj, odnosno ograničava rad od sedam do 15 časova, trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike i boja i lakova.

Ovo je jedna od mjera koje je Republički štab za vanredne situacije donio Zaključkom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona.

Pored navedenih trgovina, rad u istom periodu se ograničava i tržnicama na veliko, tržnicama na malo (pijace) i stočnim pijacama.

"Ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja, a usluge ishrane i pića mogu pružati samo gostima kojima pružaju uslugu smještaja", navodi se u Zaključku o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu virusa.

U Vladi RS saopšteno je da su svi subjekti na osnovu zaključka dužni organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU "Institut za javno zdravstvo RS" za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Podsjećamo, u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništa do 13. aprila na snazi ostaje zabrana svih javnih okupljanja, zabrana rada svih ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, fitnes centara, bazena, zatim zabrana rada dječijim igraonicama, privatnim stomatološkim ambulantama, zabrana rada priređivačima igara na sreću, kao i rada sportskih organizacija i škola sporta. Takođe i dalje je zabranjeno obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti čije obavljanje zahtijeva neposredan kontakt sa korisnicima.

Do 13. aprila i dalje je ograničen rad od sedam do 18 časova trgovinama na veliko, trgovačkim centrima u kojima mogu raditi samo trgovine prehrane i robe široke potrošnje, apoteke, poljoprivredne apoteke.

Takođe u tom periodu mogu raditi i trgovine prehrane/robe široke potrošnje, trgovine stočne hrane, subjekti koji obavljalju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, subjekti koji vrše dostavu hrane, javnim kuhinjama preko šaltera i benzinskim pumpama koje imaju prodajni objekat, a bez vremenskog ograničavanja rada kada je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina.

Nezavisne

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31