fbpx

Privredna Komora

Privredna komora Republike Srpske traži da se svim radnicima u djelatnostima kojima je trenutno zabranjen ili onemogućen rad, iz javnih sredstava obezbijedi naknada u iznosu najniže plate u bruto iznosu.

- Štete koje je privreda pretrjpjela u martu su ništa u odnosu na april, kažu u Privrednoj komori Republike Srpske. Zbog toga insistiraju da Vlada mjere podrške privredi za april konkretizuje i objavi, kako bi bila sačuvana radna mjesta u realnom sektoru.

- Insistiramo da mjere za pomoć privredi u mjesecu aprilu što prije budu konkretizovane i objavljene, poručeno je iz Privredne komore Republike Srpske.
Traže da se svim radnicima u djelatnostima kojima je trenutno zabranjen ili onemogućen rad, iz javnih sredstava obezbijedi naknada u iznosu najniže plate u bruto iznosu.

- Privreda mora da dobije pomoć države, smatraju ekonomisti i dodaju da će gubitak u ovom mjesecu biti veći od minusa koji je zabilježen u martu.

Iz Republičkog štaba za vanredne situacije odgovaraju da će pomoći privredi i u narednom periodu, a kako, tvrde, pripremaju mjere.

Privredna komora takođe traži da Agencija za bankarstvo obaveže banke u Srpskoj da svim dužnicima moraju da ponude moratorijum na otplatu kredita.

- Prema trenutnom uputstvu, banke pojedinačno razmatraju zahtjeve svih dužnika, kažu u Privrednoj komori. To znači da mogu a ne moraju da odobre odgađanje izmirenja obaveza, zbog čega je, kako tvrde, jedini ispravan način - uvođenje moratorijuma na kredite.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31